Gabriela Dinu Știri 23.06.2022 09:49

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Edu.ro afișează notele la Capacitate! Verifică simplu și rapid AICI ONLINE

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Edu.ro afișează notele la Capacitate! Verifică simplu și rapid AICI ONLINE

Evaluarea Naţională a luat final în 2022, iar edu.ro va publica rezultatele în cel mai scurt timp. Acestea vor fi disponibile şi pe Ştiri Directe, odată ce site-ul Ministerului Educaţiei va face anunţul oficial cu privire la acestea. Este de așteptat ca notele să fie afișate între orele 12:00 și 14:00. Notele se pot verifica pe evaluare.edu.ro.

A fost un an cu subiecte uşoare, atât de uşoare încât au existat voci în presa românească ce s-au plâns de nivelul exerciţiilor, De exemplu, Tudor Chirilă a fost un aprig contestatar al subiectelor pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat la Limba şi literatura română.

Cum se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională în 2022?

„De ce ne interesează pe noi ce să află în magazia vasului? Ce este examenul ăsta? Este un examen de Academia de Poliție, de Rodica Ojog-Brașoveanu (…)? Sau vrem să ne asigurăm că de fapt copiii ăștia au citit textul, îi verificăm dacă au ținut minte ce era în magazia vasului? Este neimportant. Chiar și pentru clasa a VIII-a, când copiii navighează pe YouTube, au acces la tot felul de informații, noi întrebăm în Evaluarea Națională 2022 ce se afla în magazia vasului și lucrurile continuă de parcă copiii se vor angaja la Waze sau la Google Maps. (…)

Copiii aștia trebuie să învețe să gândească, să poată purta un dialog, să enunțe de ce le-a plăcut sau nu le-a plăcut acest text. (…) E important să exersezi gândirea critică, (…) încurajarea copilului de a folosi cuvintele lui, chiar dacă cuvintele lui nu sunt cele mai potrivite pentru un eseu. E important să dai copilului șansa să gândească, să aprecieze ceva. (…) Șuruburi, cuie! Asta este Evaluarea Națională”, este o parte din mesajul plin de revoltă al artistului.

La Matematică, elevii au primit exerciţii foarte prietenoase. O spun profesorii de specialitate, care au analizat la sânge subiectele.

Citeşte şi:

Baremul de corectare la Matematică, la Evaluarea Naţională 2022. Ce trebuia să scrii pentru nota 10 la Capacitate
Când se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională 2022

Rezultatele la Capacitate 2022, afişate într-un mod inedit

S-au dus vremurile când imediat ce se afişau rezultatele „răsfoiam” curioşi notele prietenilor şi vecinilor, odată ce acestea erau publicate pe edu.ro. Din 2021 s-a schimbat modul în care elevii examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat îşi primesc rezultatele.

Mai exact, la prima probă, cea de Limba şi literatura română, elevii îşi primesc în fiecare an un cod unic, ce îi va ajuta să îşi afle notele de pe edu.ro, de îndată ce acestea vor fi încărcate pe site. De afară, cei care nu au coduri, vor vedea doar cifre, fără să îşi dea seama şi de identitatea respectivului elev care a obţinut acele rezultate.