Gabriela Dinu Bacalaureat 03.07.2023 10:00

Rezultate Bacalaureat 2023. Edu.ro afișează notele la BAC! Verifică simplu și rapid

Rezultate Bacalaureat 2023. Edu.ro afișează notele la BAC! Verifică simplu și rapid

Absolvenţii claselor a XII-a, precum şi cei care au mai candidat în promoţiile anterioare, aşteaptă cu nerăbdare afişarea rezultatelor finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie 2023.

Astfel, primele rezultate înainte de contestaţii vor fi disponibile pe data de 3 iulie 2023. Spunem primele rezultate deoarece acestea nu sunt cele finale, în ideea în care elevii nemulţumiţi de notele primite în primă instanţă îşi vor putea contesta rezultatele pentru ca lucrările lor să fie recorectate.

Când se afişează rezultatele la examenul de Bacalaureat 2023?

Primele note de la BAC 2023 vor fi afişate luni, 3 iulie, până la cel târziu ora 12:00, la liceele unde elevii au finalizat cursurile, la centrele de examinare, precum şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro. Acestea vor fi disponibile în mod anonim, pe baza codului unic primit de fiecare elev în parte la prima probă de examen, cea de Limba şi literatura română.

Această schimbare a survenit în urmă cu câţiva ani, după introducerea regulilor de protecţie a datelor cu caracter personal şi GDPR.