Gabriela Dinu Știri 27.06.2022 09:56

Rezultate Bacalaureat 2022. Edu.ro afișează notele la BAC! Verifică simplu și rapid AICI ONLINE

Rezultate Bacalaureat 2022. Edu.ro afișează notele la BAC! Verifică simplu și rapid AICI ONLINE

Edu.ro va afişa rezultatele la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie 2022, în cel mai scurt timp, iar acestea pot fi consultate şi pe Ştiri Directe. Elevii care au susţinut examenul maturităţii stau cu sufletul la gură până la aflarea rezultatelor. Poți verifica aici notele la Bacaluareat.

Aceştia au susţinut competenţe lingvistice, digitale, precum şi competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, engleză sau franceză, la alegere, după care au intrat în febra probelor scrise, prin examenul la Limba şi literatura română. Au urmat proba de Matematică sau Istorie şi s-a încheiat prin cea la alegere, când puteau da la Geografie, Informatică, Filosofie, Logică, Economie, Chimie sau Biologie.

Cum şi unde se afişează rezultatele la BAC 2022, sesiunea iunie

Au existat şi elevi de o altă naţionalitate care au dat joi, 23 iunie, proba scrisă la Limba Maternă. Pentru toţi candidaţii rezultatele se vor afişa în acelaşi mod anonim, prin intermediul codului unic pe care l-au primit atunci când au susţinut examenul la Limba română.

Pe data de 27 iunie, până la cel târziu ora 12:00, Ministerul Educaţiei va publica rezultatele de la BAC 2022, şi voi le puteţi consulta aici. În lista realizată de minister vă puteţi căuta pe baza codului unic primit la prima probă şi aşa veţi afla ce notă aţi obţinut.

Metodologia de promovare a examenului de Bacalaureat în 2022

Rezultatele vor fi afişate atât online, pe edu.ro, cât şi la avizierul liceelor unde au fost susţinute examenele. Dacă sunt elevi nemulţumiţi de note, vor putea face contestaţie în aceeaşi zi, până la ora 18:00, iar rezultatele oficiale finale apar pe data de 30 iunie 2022.

Regulile de admitere al examenului de Bacalaureat 2022 sunt următoarele, după cum reiese din metodologia publicată de edu.ro:

  • Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens.
  • În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează diplomă de bacalaureat.
  • Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
  • Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.
  • Taxele de examen menţionate la alineatul (1) se stabilesc anual, până la data de 1 martie, de către MECTS
  • Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003, pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.