>
Înainte de a vă prezenta cinci rețete cu mascarpone de-ți lasă gura apă, să vedem ce este acea brânză italiană ”fermecată”. Mascarpone este o brânză italiană moale, cu un conținut de grăsime de 60-75%.
Crema de mascarpone este adesea servită alături de turtă dulce, fructe de pădure proaspete sau pe espresso. Și acum a venit rândul rețetelor, cinci la număr, deserturi care sunt făcute cu mascarpone.
Facem 250 ml de cafea, în care adăugăm puțin zahăr, apoi o lăsăm să se răcească. Separăm albușurile de ou. Gălbenușurile de la cele două ouă vor fi bătute cu zahăr. Adăugă, mascarpone și amestecăm din nou. Albușurile vor fi bătute, într-un bol, până obținem spuma.Adăugăm, apoi, albușurile bătute peste compoziția de găbenușuri, zahăr și mascarpone și omogenizăm. Trecem pișcoturile prin cafea și le punem pe fundul vasului până completăm un rând. Adăugăm crema peste pișcoturi, apoi mai punem un rând. Iar peste acest al doilea rând punem crema rămasă și nivelăm. Pudrăm cu cacao și punem la rece preparatul.
Pe fundul matriței vom pune o folie de plastic. Înmuiem pișcoturile cu puțină apă, dar nu cu partea cu zahăr. Punem pișcoturile, cu partea înmuiată în jos, în matriță și în jurul ei (pe interior). Într-un vas punem frișcă lichidă, rece, zahărul pudră și mascarpone. Băgăm mixerul și dăm la turație maximă până când amestecul devine dens. Spălăm căpșunile și le tăiem bucățele (300 g). Punem jumătate din cremă în partea de jos a matriței, apoi presărăm bucățelele de căpșuni. Adăugăm, imediat, pișcoturile înmuiate în întregime în apă, apoi repetăm părocedeul cu crema și căpșunile. Punem restul de spumă, presărăm restul de căpșuni și încheiem cu un strat de pișcoturi deasupra. Acoperim cu o folie de plastic și băgăm preparatul la rece. Indicat este ca acesta să stea minimum patru ore. Scoatem apoi din matriță, tăiem cpșuni în jumătate și ornăn. Iar în final, adaugăm gem de căpșuni, cu o pensulă, după ce în prealabil l-am încălzit.
Amescecăm mascarpone cu zahărul. Adăugăm ouăle, esența de vanilie și amestecăm. Punem apoi făina, praful de copt și sarea și amestecăm. Ungem o tavă în formă de chec și punem compoziția. Punem la cuptor și coacem la 180 de grade timp de 40 de minute.
Amestecăm 50 g de mascarpone cu o linguriță de zahăr și lăsăm deoparte. Amestecăm zahărul și mascarpone rămase. Adăugăm ouăle. Adăugăm făina și praful de copt, apoi amestecăm bine. Mai adăudam laptele rămas pentru a relaxa aluatul. Punem aluatul în matrițele unse cu unt. Dăm drumul la cuptor, fixând temperatura de 180 de grade. Spălăm caisele, le tăiem în două și scoatem sâmburii. Umplem mijlocul cu mascarpone și zahăr și închidem caisele. Așezăm fiecare caisă în câte o matriță, împingând-o ușor în aluat. Coacem 25 de minute la 180 de grade.
Lăsăm mierea să se încălzească la temperatura camerei. Adăugăm mascarpone și vanilia și amestecăm. Acoperim cu o folie și lăsăm compoziția la rece. Batem bine frișca și o lăsăm la rece. Spălăm căpșunile, le punem la scurs, apoi se taie feliuțe. Amestecăm frișca și crema mascarpone și o turnăm în pahare. Lăsăm la rece pentru două ore, apoi o ornăm cu căpșuni.
Articole care te pot interesa
Cum sa faci acasa iaurtul grecesc de la Lidl
Bucătărie tradițională: Rețeta de cozonac cu 1 kg făină