Ceaiul este o băutură care se prepară uşor. La bază, vorbim despre o infuzie, dar care poate deveni delicioasă şi savuroasă, dacă ştii ce să îi mai adaugi. Câteva reţete inspirate veţi găsi în rândurile care urmează.
Ceaiul este o băutură care poate fi consumată pe tot parcursul anului şi în orice moment al zilei. În întăreşte organismul şi mai cu seamă în sezonul rece, când aveţi nevoie de stimulente pentru imunitate.
Ceaiul de ghimbir este un ceai special, cu un gust diferit, care îţi va stimula digestiva şi îţi va ameliora stările de oboseală. În cazul în care te vei simţi lipsit de energie, eşti tensionat şi ai nevoie de puţin ajutor, acest ceai de ghimbir te va ajuta cu siguranţă.
Pentru a prepara ceaiul de ghimbir vei avea nevoie de rădăcină de ghimbir, care trebuie să o cureţi bine înainte, apoi să o tai felii şi să o dai pe răzătoarea fină. Fierbe apă, după care pune în cană şi bucăţelele de ghimbir. Lasă totul la infuzat preţ de 10-15 minute, după care poţi strecura ceaiul, pe care îl poţi îndulci cu miere. Este un ceai deosebit, cu un gust uşor picant, înţepător. Puteţi adăuga şi o felie sau două de lămâie.
Ceaiul aromat din mix de mere şi pere este un deliciu, o băutură savuroasă şi aromată, care puţin îndulcită cu miere poate deveni preferata tuturor. Spală şi curăţă bine merele şi perele, apoi într-o cană cu apă fiartă poţi pune fructele la infuzat. Se lasă bucăţelele acolo timp de 10-15 minute, apoi îl poţi strecura. Se îndepărtează fructele, care pot fi inclusiv consumate ca atare, iar pentru un plus de savoare poţi adăuga miere şi scorţişoară.
Ceaiul de lămâie este bogat în vitamina C, iar dacă veţi utiliza fructele din comerţ nu uitaţi să curăţaţi bine coaja înainte. Reţeta este foarte simplă şi veţi avea nevoie de 3 lămâi, pe care să le puneţi la fiert în 500 ml de apă pentru 5-10 minute. Lasă ceaiul la infuzat şi strecoară-l. Poţi îndulci cu miere sau sirop de arţar. La fel de bine poţi consuma ceai de portcale, dacă veţi înlocui lămâile din reţetă cu acestea.