>
Pentru a face ceaiul de ghimbir perfect veţi avea nevoie de planta proaspătă. Desigur, şi cel la plic este delicios, dar cu siguranţă nu este la fel de aromat precum cel fresh. Din rândurile următoare veţi afla cum să îl preparaţi corect.
Multe persoane preferă această băutură deoarece este una foarte uşor de preparat şi este considerat a fi un tonic rapid, pentru care nu aveţi nevoie de foarte multe lucruri.
Vă trebuie rădăcină proaspătă de ghimbir, apă şi miere şi veţi obţine un ceai cu un gust intens, puternic, răcoritor în zilele de vară şi liniştitor în serile de iarnă.
Trucul care stă la baza ceaiului perfect de ghimbir este să fierbeţi bine rădăcina acestuia, nu doar să o lăsaţi la infuzat, deoarece prin fierberea acestuia se vor extrage aroma şi esenţa ghimbirului, pe care le veţi regăsi direct în apă, acolo unde va rezulta un ceai foarte puternic şi aromat.
În continuare vă prezentăm în ce mod veţi putea prepara ceaiul de ghimbir pentru a vă putea bucura de gustul şi proprietăţile sale.
Pentru o porţie de ceai de ghimbir veţi avea nevoie de o bucată de 3 cm de ghimbir proaspăt, în care să puneţi două căni de apă plată sau filtrată, o linguriţă de oregano şi rozmarin uscat şi maximum două linguriţe de miere sau sirop de arţar. Atenţie, mierea o veţi pune doar după ce temperatura ceaiului se duce sub 70 de grade Celsius.
Feliază bucata de ghimbir în 4-5 felii, pe care le combinaţi cu apa şi ierburile într-o cratiţă mică. Aduceţi totul la punctul de fierbere după care lăsaţi focul mic şi fierbeţi în continuare, până când amestecul vostru va căpăta o culoare închisă, iar mirosul de ghimbir va fi unul foarte puternic. Ca să ajungeţi în punctul acesta veţi avea nevoie de 10-15 minute. Strecuraţi bine amestecul într-o cană şi amestecaţi cu miere sau alt îndulcitor.
Pentru reţeta de ceai de ghimbir cu lămâie veţi avea nevoie de o linguriţă de ghimbir ras mărunt, două căni de apă plată, două linguri de miere sau sirop de arţar, zeamă de lămâie după gust. Opţional veţi mai putea adăuga şi muşeţel, mentă, tei, roiniţă sau scorţişoară.
Curăţaţi şi răzuiţi ghimbirul, fierbeţi 10-12 minute, lăsaţi la răcit, apoi îndulciţi.