Gabriela Dinu Ceaiuri 08.05.2023 10:00

Rețete cu ceai verde: Moduri delicioase și sănătoase de a folosi ceaiul verde

Rețete cu ceai verde: Moduri delicioase și sănătoase de a folosi ceaiul verde

Ceaiul verde este o băutură care se situează undeva la jumătatea distanţei dintre savoare şi terapie. Adică este o licoare pe care o bei cu drag, o serveşti în diverse forme, iar beneficiile nu vor întârzia să apară. Despre cum să prepari ceaiul verde în diferite moduri vei învăţa mai multe din reţetele care urmează.

Este deja cunoscut faptul că ceaiul verde este bogat în antioidanţi, că ajută la îmbunătăţirea funcţiei cerebrale şi te ajută să scazi în greutate. Preparat aşa cum trebuie, acesta poate fi şi savurat într-o dimineaţă răcoroasă sau într-o zi caldă de vară, ca ice tea. Iar aportul mare de substanţe benefice asupra organismului este deja un mare plus.

Reţete simple cu ceai verde

Vă prezentăm în continuare câteva reţete de ceai verde care să vă ajute să-l consumaţi şi altfel, nu doar ca atare, într-o cană simplă, cu apă caldă, după ce aţi făcut infuzia.

Ceai verde cu gheaţă, mentă şi mere

O băutură de vară perfectă şi sănătoasă spun consumatorii, care are nevoie de 1 l apă, 4 plicuri de ceai verde, 2 crenguţe de mentă proaspătă, 100 gr miere, gheaţă, 500 ml apă şi lămâie pentru servire.

Se fierbe apa, apoi se adaugă pliculeţele de ceai şi menta. Se acoperă bine şi se infuzează timp de 10 minute. După trecerea timpului, se aruncă plicurile şi menta şi se adaugă mierea, care se amestecă până când se va dizolva. Puneţi într-un bol mare două căni de apă rece şi ceaiul verde, amestecaţi şi ţineţi la rece, apoi serviţi cu gheaţă, mentă fresh şi o felie de lămâie.

Latte cu ceai verde şi gheaţă

Aveţi nevoie de 750 ml lapte, 2 linguriţe de pudră de matcha, 2 linguri de apă, 2-3 linguriţe miere, o linguriţă extract de vanilie. Puneţi apa şi pudra de matcha într-un castron şi amestecaţi până când nu veţi mai avea cocoloaşe, puneţi laptele, vanilia şi mierea, apoi omogenizaţi bine. Serviţi rece.

Ceai verde cu căpşuni şi busuioc

Aveţi nevoie de 200 gr de căpşuni, busuioc, 12 pliculeţe ceai verde, 70gr zahăr. Fierbeţi un litru de apă, apoi puneţi căpşunile, busuiocul şi zahărul şi amestecaţi până la omogenizare. Lăsaţi cinci minute, apoi puneţi plicurile de ceai şi aşteptaţi pentru alte 5 minute.