Gabriela Dinu Ceaiuri 22.04.2023 18:32

Rețete cu ceai negru: Moduri delicioase de a folosi ceaiul

Rețete cu ceai negru: Moduri delicioase de a folosi ceaiul

O băutură apreciată în întreaga lume, ceaiul negru are mulţime moduri de preparare şi servire. Cu un gust puternic, intens, puteţi face din băutura de dimineaţă ceva deosebit dacă veţi urma una dintre reţetele care urmează.

Lăsând la o parte toate beneficiile ceaiului negru, şi gustul său este unul deosebit şi trebuie consumat des, dacă doriţi să beneficiaţi de toate calităţile sale.

Reţete speciale de ceai negru

Ceaiul negru este de mai multe tipuri, în funcţie de zona sa de provenienţă, Assam, Darjeeling, Ceylon, Masala Chai, Earl Grey şi altele. Pentru un plus de savoare, veţi regăsi pe piaţă tot felul de ceaiuri negre, cu condimente, bergamotă, petale de flori, fructe uscate, fulgi de cacao, nuci, mirodenii sau alte plante. Dacă nu doreşti să foloseşti una din combinaţiile anterioare şi preferi să îţi prepari tu propriul ceai negru diferit, urmează una dintre reţetele următoare.

Ceai negru cu spumă de lapte

Pentru un aspect deosebit şi un gust special, prepară-ţi ceaiul negru folosind spumă de lapte în loc de apă. O poţi face cu ajutorul unui espressor sau utilizând un aparat special de spumare.

Ceai negru cu scorţişoară

Dacă vei infuza un beţişor de scorţioară în apa în care fierbi ceaiul sau amesteci puţină pudră de scorţişoară odată ce acesta este gata atunci vei obţine o băutură cu adevărat specială. Îl puteţi consuma şi atunci când preparaţi ceaiul negru cu spumă de lapte în loc de apă.

Ceai negru cu rom

Vă prezentăm o combinaţie mega populară, care are şi un nume special, gunfire. Acesta se consuma în 1890 de către soldaţii din armata britanică, după ce se trezeau, chiar înainte să plece la luptă. A devenit o tradiţie pentru ei, care a continuat şi în anii următori şi s-a propagat şi în casele oamenilor, nu doar pe front. Se recomandă să fie băut pe parcursul zilei, nu foarte dimineaţă şi nicidecum pe seară şi niciodată să nu exageraţi cu romul, asta dacă vreţi să nu-i acopere aroma ceaiului. Se poate adăuga inclusiv lapte condensat, pentru un plus de savoare.

Ceai negru cu perle de tapioca

Bubble Tea se poate prepara şi cu ceai negru, adăugând în apa în care aţi infuzat ceaiul şi perle mari de tapioca, pe care le veţi putea găsi în magazinele mari, cu profil chinezesc. Serveşte băutura în pahare transparente pentru a te bucura de aspect.