>
Miros îmbătător, aromă inconfundabilă! Este vorba de mentă care, pe lângă ceaiul atât de benefic sănătății, este folosită în diverse cocktailuri, rețete recreative.
Se poate spune fără niciun pic de exagerare că menta este ingredientul perfect al verii. Ideală pentru a fi folosită la salate, în omlete și în ceaiuri, menta este un bun ingredient și pentru diverse cocktailuri.
Iată câteva cocktailuri cu mentă, rețete care pot fi caracterizate cu un singur cuvânt: delicioase!
Cum se prepară un astfel de cocktail ca la carte? Iată rețeta din care frunzele de mentă nu lipsesc:
Rețeta începe cu zdrobitul zmeurei. Se pun apoi feliile de lime și frunzele de mentă într-un cocktail shaker. Se gită bine conținutul, apoi se toarnă într-un pahar mare, dar în care se află și câteva cuburi de gheață.
În final, și pentru decor, se pun câteva frunze de mentă și o zmeură. Și se plasează și paiul de băut.
Băutura este foarte răcoritoare, dar și dulceagă. Este cunoscută drept cocktail-ul al sudiștilor americani.
Ce ingrediente se folosesc?
Cum se prepară cunoscutul cocktail? Punem frunzele de mentă într-un mojar, se adaugă zahărul, apoi se freacă totul foarte bine. Se adaugă puțin bourbon, iar compoziția obținută se transferă într-un într-un pahar în care se află gheață. Și, imediat, se toarnă restul de whisky.
Se decorează băutura cu mentă.
Este un cocktailul răcoritor, ușor dulce și delicios. Ce ingrediente folosim pentru obținerea băuturii care poate fi consumată atât de femei, cât și de bărbați?
Se zdrobește menta și căpșunile într-un cocktail shaker și se adaugă apoi siropul. Shakerul se umple cu gheață și adaugă ginul și Lillet. Conținutul se agită bine și se toarnă într-un pahar înalt.
Se decorează, apoi, cu căpșuni.
Rețeta pentru un Mojito clasic, răcoros și, evident, delicios. Ce ingrediente folosim?
Se amestecă sucul de la lime cu zahărul într-un pahar mare. Se pune puțină gheață zdrobită, peste care adaugă frunzele de mentă, rupte în două. Se amenstecă apoi, ușor, și se adaugă romul.
Se umple paharul cu gheață și se adaugă puțină apă minerală, apoi se decorează cu mentă.
Este o rețetă specială pentru vară, pregătită pentru cei cărora le place gustul de vodka.
Ca ingrediente avem:
Se stoarce sucul din lime, se curăță castravetele de coajă, iar ce rămâne se pune într-un blender. Se strecoară compoziția obținută la blender cu o sită, apăsând cu o linguriță.
Gheața se pune într-un cocktail shaker, se adăugă menta și sucul de lime. Se agită amestecul. Se pune piureul de castraveți obținut, vodka și lichiorul. Se agită din nou. Conținutul este turnat într-un pahar mare, în care s-a pus gheață topită.