Mocanu Cosmin Retete 11.10.2020 14:51

Rețetă de friptură de miel. Așa iese fragedă și gustoasă din cuptor

Rețetă de friptură de miel. Așa iese fragedă și gustoasă din cuptor

Rețeta de friptură de miel este cel mai așteptat preparat pentru masa de Paște. Mai jos vei găsi rețete delicioase, simple și rapide pentru friptura de miel.

Friptură de miel la cuptor cu cartofi

Ingrediente

  • o pulpă de miel (de preferat pulpa din spate);
  • 2 kg cartofi noi; 6-7 căței mari usturoi;
  • 1 pahar mare vin alb; o cană de apă;
  • 50 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui;
  • 2-3 crenguțe rozmarin (opțional);
  • 2-3 crenguțe maghiran proaspăt (opțional);
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Pulpa se spală foarte bine și se șterge, apoi, cu un șervet de bucătărie. Usturoiul pregătit se curăță și se taie, apoi, cu un cuțin se înțeapă pulpa de miel din loc în loc. În găurile formate se pune usturoiul, apoi, bucata de carne este unsă cu ulei. Se mai freacă cu sare și pipe și se pune într-o tavă unsă cu ulei.

Se adaugă totul în tavă cu un pahar de vin și o cană de apă. Pe bucata de carne se pun câteva crenguțe de rozmarin și de maghiran. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor. După 30 de minute se întoarce friptura pe cealaltă parte pentru încă 30 de minute.

Rețetă friptură de miel
Rețetă friptură de miel

După cele 30 de minute se scoate iar tava și se adaugă cartofii împreună cu crenguțe de rozmarin și maghiran și se bagă înapoi în cuptor. După încă 30 de minute se scoate folia pentru a mai lasă friptura de miel la rumenit aproximativ 30 de minute.

Friptură de miel la tigaie, cu ceapă și usturoi verde

Ingrediente

  • carne de miel – 2 kg;
  • ceapă verde sau albă – 3 bucăți;
  • usturoi verde – 5 fire sau 5 căței de usturoi simplu;
  • 3 foi de dafin;
  • cuișoare;
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui;
  • sare și piper

Mod de preparare

Carnea de miel, spălată bine, se pune într-o oală mare și se toartă apă peste ea, apoi se pune pe foc. Când începe să fiarbă se dă focul mai încet și se adaugă foile de dafin și cuișoarele.
Se lasă pe foc în jur de o oră, până când cuțitul intră ușor în carne.

Se scoate din oală și se lasă la scurs. După ce se răcește se pun bucăți de carne într-o tigaie cu ulei încins și se întorc pe toate părțile. După ce carnea de miel s-a rumenit, se adaugă ceapa tăiată Julien mai gros.

Urmează sarea și piperul, după gust, și un polonic din apa în care a fiert carnea. După ce se pune usturoiul verde tocat sau pisat, se amestecă ușor și se oprește focul. Acoperiți tava cu un capac.