Gabriela Dinu Ceaiuri 21.07.2023 22:28

Reţeta autentică de ceai de mentă marocană

Reţeta autentică de ceai de mentă marocană

Ceaiul marocan de mentă este o licoare deosebită. Nu se găseşte peste tot şi nici nu a auzit toată lumea de el. Este o surpriză pentru oaspeţi şi o încântare pentru comercianţii din bazarele marocane.

Aşa îşi agaţă clienţii, le oferă o cană de ceai marocan şi pornesc socializarea, ajungând în cele din urmă să îşi vândă marfa în acest mod.

Cum se face reţeta autentică de ceai de mentă marocană

La bază, vorbim despre un ceai verde, cu multă mentă, un simbol al bucătăriei şi al culturii marocane. În Maroc, familiile servesc această băutură îndulcită de mai multe ori pe zi, cu alimente sau nu, şi este principala băutură cu care se servesc musafirii. Este o tradiţie veche marocană ca oaspeţii să fie trataţi cu tot ce este mai bun în casă. În întreaga lume, prepararea ceaiului nu este o corvoadă, se face foarte simplu şi nu ai nevoie de multă pricepere. În cazul ceaiului marocan, lucrurile se schimbă, iar modul său de preparare este puţin mai complex.

Pentru prepararea ceaiului de mentă marocană se foloseşte în special cei verde din praf din China, adică frunze de ceai uscate, comprimate în pelete mici. Acest tip de ceai este neapărat îndulcit cu zahăr. Ca ingrediente, aveţi nevoie de 2 linguri de ceai verde, 5 căni de apă fierbinte, o legătură de mentă proaspătă şi o jumătate de cană de zahăr.

Cu ce se îndulceşte ceaiul de mentă marocană?

Se pune ceaiul în ceainic, se adaugă apa clocotită şi se ţine trei minute, după care se adaugă menta spălată şi în doar cinci minute este gata. Se adaugă zahăr după gust şi apoi serviţi ceaiul în pahare de sticlă.

Pentru un plus de savoare, marocanii spală frunzele de ceai înainte de a-l prepara. Aveţi nevoie de orice fel de ceainic posibil, nu asta contează, sau chiar într-o oală obişnuită. Pentru a vă îndulci licoarea, puteţi folosi zahăr clasic, zahăr brun sau chiar zahăr de trestie.