Claudiu Melinte Știri 29.12.2022 05:59

Registrul Auto Român (RAR) va înceta să mai funcționeze, la fel și toate stațiile ITP din România

Registrul Auto Român (RAR) va înceta să mai funcționeze, la fel și toate stațiile ITP din România

Registrul Auto Român (RAR) va înceta să mai funcționeze începând cu acest weekend. Astfel, nu vor mai putea efectuate ITP-uri atât la sediile RAR cât și la stațiile autorizate ITP de pe întregul teritoriu al României.  Măsura este una temporară și timp de 3 zile niciun șofer nu va putea să-și facă ITP-ul și nici să verifice istoricul unei mașini online.

Începând cu vineri, 13 noiembrie de la ora 14:00 și până luni dimineața, la ora 08:00, RAR-ul își va suspenda absolut toate activitățile, inclusiv cele online. Măsura vine din cauza aplicației care controlează întreg sistemul care face legătura între stațiile ITP și RAR. Aceasta tocmai ce a împlinit 13 ani și RAROM a decis să-i facă un upgrade.

Puțini știau că RAR-ul și toate stațiile ITP din România se închid

Registrul Auto Român a postat un singur comunicat de presă în care anunța oprirea activității pe site-ul său www.rarom.ro, pe care îl puteți citi mai jos. Pe lângă asta, au mai existat doar câteva afișe pe porțile stațiilor ITP din țară. Atât! Din acest motiv, foarte mulți șoferi vor fi luați în surprindere, mai ales că aceștia mergeau în număr mare sâmbăta să efectueze ITP-ul, înturcât atunci au liber de la servici.

”Îmbunătățim și aducem un upgrade sistemului informatic al RAR. Din acest motiv, începând de vineri, 13 noiembrie 2020 (ora 14.00) până luni 16 noiembrie 2020 (ora 08.00), vom fi în imposibilitatea de a vă furniza orice fel de servicii care țin de evidența inspecțiilor tehnice periodice. Prin urmare, în acest interval, inclusiv activitatea stațiilor ITP autorizate va fi suspendată, prestațiile ITP neputând fi înregistrate în sistemul informatic.

De asemenea, toate activitățile on-line vor fi suspendate, inclusiv site-ul www.rarom.ro, aplicația ”Istoric Vehicul” și programările. Vă punem în vedere toate aceste aspecte pentru a vă oferi timp să verificați când expiră inspecția tehnică periodică a vehiculului dumneavoastră și să puteți acționa în consecință.

Am ales să facem aceste operațiuni de mentenanță și upgrade strict necesare în weekend pentru a limita cât mai mult posibil impactul asupra activităților dedicate dumneavoastră. Aplicația informatică de evidență a inspecțiilor tehnice periodice (SIRAR) a funcționat fără sincope încă de la lansarea ei, în anul 2007”, au precizat oficialii Registrul Auto Român.