Tudosie Andrei Știri 29.02.2024 22:12

Răzvan Lucescu: CV, Vârsta, Biografie, familie, surse de venit, afaceri

Răzvan Lucescu: CV, Vârsta, Biografie, familie, surse de venit, afaceri

Răzvan Lucescu, născut la data de 17 februarie 1969 în București, este un experimentat antrenor român de fotbal, având și o carieră remarcabilă ca jucător în trecut, activând pe postul de portar.

Cine este Răzvan Lucescu

Din luna mai a anului 2021, Răzvan Lucescu ocupă poziția de antrenor principal al echipei PAOK Salonic din Grecia, contribuind la dezvoltarea și îmbunătățirea performanțelor acestei echipe.

În perioada sezonului 2002-2003, Răzvan Lucescu a îndeplinit funcția de vicepreședinte al echipei Rapid București, jucând un rol important în triumful acestei echipe și în obținerea titlului de campioni.

Începând cu luna iunie a anului 2004, a evoluat în calitate de antrenor principal al clubului menționat, reușind să conducă echipa către performanțe remarcabile, inclusiv atingerea fazei sferturilor de finală ale Cupei UEFA în sezonul 2005-2006. De asemenea, este de menționat că Răzvan Lucescu este fiul ilustrului fotbalist și antrenor de fotbal, Mircea Lucescu.

În sezonul 2005-2006, Răzvan Lucescu a obținut un succes notabil cu echipa Rapid București prin câștigarea Cupei României, realizând totodată o performanță deosebită prin conducerea echipei către sferturile de finală ale Cupei UEFA.

În această etapă a competiției, deși a înregistrat două rezultate de egalitate, echipa sa a fost eliminată în urma criteriului golurilor marcate în deplasare în fața echipei Steaua București. Pentru aceste realizări remarcabile, Răzvan Lucescu a fost distins cu Medalia „Meritul Sportiv” – clasa a II-a cu o baretă, acordată de către președintele României de atunci, Traian Băsescu.

Răzvan Lucescu a înregistrat o performanță remarcabilă

În sezonul 2006-2007, Răzvan Lucescu a înregistrat o performanță remarcabilă câștigând pentru a doua oară consecutiv Cupa României cu echipa Rapid București.

Această realizare a fost consolidată prin victoria cu scorul de 2-0 în finala disputată împotriva echipei Poli Timișoara, desfășurată chiar în orașul timișorean. Intrigant este faptul că, în ziua următoare triumfului în finala Cupei României, Răzvan Lucescu a decis să părăsească Rapidul, întorcându-se la FC Brașov, la trei ani distanță de la precedenta sa perioadă ca antrenor al acestei echipe.

A continuat să-și construiască cariera și pe 4 iunie 2011, a semnat un contract pe o durată de patru ani cu Rapid București, marcând astfel o revenire importantă în conducerea echipei.

În sezonul 2017–2018, Răzvan Lucescu a reușit să obțină Cupa Greciei cu echipa PAOK Salonic, într-o finală tensionată disputată chiar la Atena, învingând rivala AEK Atena cu un scor de 2-0.

Acest triumf a venit într-un moment important, imediat după ce echipa sa pierduse titlul de campioană în fața aceleiași formații, terminând campionatul pe locul 2. Această clasare s-a datorat unei depunctări și a rezultatelor la masa verde în meciurile cu AEK și Olympiacos Pireu.