Ionuț Nițulescu Știri 20.01.2021 17:21

Raed Arafat a dat vestea. Ce se întâmplă cu românii care se vaccinează

Raed Arafat a dat vestea. Ce se întâmplă cu românii care se vaccinează
Raed Arafat a dat o veste bună pentru românii care au decis să se vaccineze în ceea ce privește călătoriile în funcție de vaccinare. Acesta susține că cei care se vor vaccina  au şansă la vară să meargă în alte ţări fără condiţionări de carantinare. 
Prima țara care a făcut anunțul despre asta este Grecia, unde autoritățile au precizat că vaccinul nu va fi necesar, dar va fi o alternativă a testului COVID.

Cei care se vaccinează vor merge în alte țări fără condiționări de carantinare

„Clar că cei care se vaccinează au şansă la vară, dacă vor să meargă în alte ţări, au şansa să meargă fără condiţionări de carantinare şi asta mult mai mari decât cei care nu sunt vaccinaţi. (…) Să vedem, din nou, decizia discuţiilor care vor fi în Comisia Europeană. Noi vrem o abordare europeană, dar unele ţări este posibil să aibă o abordare a lor pe măsuri de protecţie”, a declarat Raed Arafat la Digi24 precizând că unele state s-ar putea să impună obligativitata vaccinării.
Certificatul de vaccinare și testele vor fi cele două instrumente care vor face călătoriile posibile în această vară, a declarat și ministrul grec al Turisimului. Acesta a spus: “Cei care nu au un certificat de vaccinare vor intra fără probleme în Grecia deoarece nu este necesar să irosim resursele specifice în cazuri care nu prezintă riscuri”.
Grecia anunțase, în urmă cu puțin timp, că ar dori introducerea unui pașaport (certificat) de vaccinare, care să fie obligatoriu pentru intrarea în țară. De asemenea, liniile aeriene globale și-au exprimat marți dorința de a fi introdus acest certificat de vaccinare împotriva COVID-19, cu care pasagerii să poată zbura liberi prin Europa, fără a mai fi necesar un test PCR.