Gabriela Dinu Vedete 05.10.2022 19:48

Radu Banciu: CV, Biografie, varsta, familie

Radu Banciu: CV, Biografie, varsta, familie

Radu Banciu este un jurnalist român, născut pe 16 martie 1970 la Şeica Mare, din judeţul Sibiu. Are 52 de ani şi lucrează în prezent la Prima TV.

Banciu este una dintre cele mai efervescente nume din presa românească, stilul său acid şi critic enervându-i pe mulţi. Recent, a fost implicat într-un scandal, după ce a criticat-o în termeni extremi de duri pe jucătoarea de tenis Simona Halep.

Cine este, de fapt, Radu Banciu şi ce scrie în CV-ul lui?

A fost amendat în repetate rânduri de către Consiliul Naţional al Audiovizualului, din cauza comentariilor negative făcute la adresa personalităţilor.

Unul dintre cele mai cunoscute derapaje l-a avut atunci când lucra la B1, unde făcea emisiunea Lumea lui Banciu. Pe 24 decembrie 2013, acesta îl caracteriza pe Iurie Leancă, premierul Republicii Moldove folosind termenul de „terchea berchea” şi a folosit un limbaj injurios la adresa studenţilor din Republica Moldova care au venit în România. Un alt derapaj l-a avut în 2016, când a spus că României i-ar sta mai bine fără unguri.

Acesta a copilărit la Mediaş, a trăit şi în Târgu Mureş, dar şi în Cluj Napoca, acolo unde a studiat la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din oraş.

Date Biografice Radu Banciu: înălțime, greutate

Nume complet: Banciu Radu
Data naşterii: 16 martie 1970
Locul naşterii: Şeica Mare, Sibiu, România
Parteneră: Laura Banciu

S-a mutat ulterior în Bucureşti, unde a lucrat la emisiunile de radio Unşpre metri de la Sport Total FM, Nocturme de la Pro FM şi DF France Bleu Provence. A avut şi emisiuni la TV, dintre care le amintim pe: Lumea lui Banciu de la B1 TV, Unşpre metri, Razii de noapte, Pe bune la Sport.ro, a colaborat la Ora exactă în sport, a comentat Campionatul Bulgariei din 2009 pe Sport.ro, Cupa Africii, transmisă la Eurosport, Turul Franţei şi din 2019 s-a angajat la Look Sport, unde a realizat emisiunile Fotbal All Inclusive şi Notele lui Banciu.

Extrem de discret în ceea ce priveşte viaţa personală, Radu Banciu este căsătorit cu Laura de mai mulţi ani. Cei doi au împreună o fetiţă, pe nume Isabela, şi recent a recunoscut că a fost îndrăgostit de o altă femeie şi i-a făcut această mărturisire inclusiv soţiei. A ales, în cele din urmă, să rămână alături de familie.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Simona Ţăranu
Sorin Constantinescu
Emilian
Ion Creangă