Gabriela Dinu Actualitate 27.11.2021 09:23

Programul Paradei Militare de 1 decembrie. Care este orarul și câte persoane vor putea merge la Arcul de Triumf de Ziua Națională

Parada de Ziua Naţională a României va avea loc de 1 decembrie în condiţii speciale pentru e preveni răspândirea coronavirusului.

Militari aparţinând MApN, MAI, SRI, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor vor defila cu mijloacele terestre şi aeriene la parada care va avea loc în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Cum va avea loc Parada Militară de 1 decembrie 2021?

Ceremonia din acest an va începe la ora 11:00 şi, după cum am spus anterior, va avea loc într-un format restrâns, având în vedere respectarea tuturor regulilor de combatere a răspândirii coronavirusului.

Ceremonia va debuta prin intonarea imnului naţional al României, după care se vor executa 21 de salve de tun. Apoi, preşedintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană pentru toţi eroii noştri căzuţi la datorie, precum şi pentru toţi cei care au sfârşit din cauza virusului secolului, SARS-Cov 2.

Citeşte şi:

Câştigător Asia Express 2021. Care este echipa câştigătoare şi ce premiu a încasat
Când începe Survivor România 2022 pe Pro TV

De 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, toţi reprezentanţii Armatei Române vor participa în toată ţara la pregătirea şi organizarea ceremoniilor de marcare a acestei zile. Totuşi, totul se va desfăşura într-un cadru restrâns, respectând toate măsurile anti-COVID în vigoare.

Chiar şi peste graniţe, militarii români care sunt aflaţi în misiuni, vor desfăşura ceremonii militare, dar în acelaşi cadru restrâns. Pe 1 decembrie 2021, Drapelul naţional al României va fi arborat în toată ţara, în cadrul instituţiilor militare. Totodată, la bordul tuturor navelor de tip maritim şi fluvial se va ridica Marele Pavoaz, în semn de respect şi comemorare.

Nu se ştie încă numărul de persoane care vor avea voie să participe la eveniment ca spectatori, însă un lucru este cert. Dacă doriţi să vă duceţi în Piaţa Arcul de Triumf, trebuie să ştiţi că sunteţi obligaţi să respectaţi normele de distanţare socială şi totodată să purtaţi masca de protecţie.

Chiar dacă România se află într-un moment teribil din cauza coronavirusului, Ziua Naţională va fi celebrată şi anul acesta, păstrând limitele de restricţie.