Gabriela Dinu Actualitate 30.11.2022 10:16

Programul Paradei Militare de 1 decembrie 2022. La ce ora incepe

Parada de Ziua Naţională a României va avea loc de 1 decembrie. Militari aparţinând MApN, MAI, SRI, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor vor defila cu mijloacele terestre şi aeriene la parada care va avea loc în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Cum va avea loc Parada Militară de 1 decembrie 2022?

Ceremonia din acest an va începe la ora 11:00. Ceremonia va debuta prin intonarea imnului naţional al României, după care se vor executa 21 de salve de tun. Apoi, preşedintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană pentru toţi eroii noştri căzuţi la datorie.

De 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, toţi reprezentanţii Armatei Române vor participa în toată ţara la pregătirea şi organizarea ceremoniilor de marcare a acestei zile.

Chiar şi peste graniţe, militarii români care sunt aflaţi în misiuni, vor desfăşura ceremonii militare, dar în acelaşi cadru restrâns. Pe 1 decembrie 2022, Drapelul naţional al României va fi arborat în toată ţara, în cadrul instituţiilor militare. Totodată, la bordul tuturor navelor de tip maritim şi fluvial se va ridica Marele Pavoaz, în semn de respect şi comemorare.