Gabriela Dinu Știri 12.07.2023 16:14

Program Gradina Botanică Bucureşti. Cât costă un bilet şi orarul de funcţionare

Program Gradina Botanică Bucureşti. Cât costă un bilet şi orarul de funcţionare

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucureşti este Grădina Botanică. Este amplasată în sectorul 6 din Bucureşti, lângă Parcul Herăstrău, iar aici puteţi vedea o mulţime de specii de plante, flori sau arbori. Dar care este preţul biletelor şi care este programul de acces?

Ei bine, intrarea se face contra-cost, iar biletele de acces au preţuri diferite, în funcţie de vârsta persoanei care doreşte să intre. Reprezentanţii de la Grădina Botanică vă transmit, încă dinainte de a se face accesul, că odată achitate biletele online, contravaloarea lor nu va putea fi retrunată.

Cât costă un bilet la Grădina Botanică?

Tichete pot fi achiziţionate pe internet, cu maximum patru săptămâni de vizita programată. Va mai trebui doar să vă asiguraţi că aţi selectat corect data vizitei, numărul de bilete, precum şi tipul lor, deoarece există mai multe tipuri de admisii, precum intrarea în grădină, bilete pentru muzeu sau chiar pentru sere.

De reţinut este faptul că online vă puteţi achiziţiona doar bilete pentru intrarea generală în Grădina Botanică, nu şi seră sau muzeu, deoarece acestea se cumpără doar de la casiera care se află la intrarea în grădina botanică.

Tarifele au fost achiziţionate începând cu vara anului 2021, iar pentru spaţiile în aer liber, biletul unui preţ întreg este de 10 lei. Biletele reduse sunt doar 5 lei. Şi asta în perioada 16 martie-15 octombrie. Pentru perioada cealaltă, 16 octombrie – 15 martie, preţul unui bilet întreg este de 5 lei, iar cel redus este doar 2 lei.

Pentru muzeul botanic, veţi plăti 5 lei pentru un bilet întreg, iar cel redus este de 2 lei. Veţi mai putea intra la sera de expoziţie, împreună cu pavilionul din pădurea tropicală, iar preţul variază între 2 şi 5 lei.

Programul Grădinii Botanice din Bucureşti

Vă puteţi face inclusiv abonamente la grădina botanică, iar unul lunar, pentru un adult sau un adult însoţit de unul sau mai mulţi copii cu vârste de sub 7 ani, costă 100 lei. Dacă adultul este însoţit de un copil de peste 7 ani, accesul va costa 150 lei, iar dacă vor fi 2 sau 3 copii, preţul abonamentului va creşte la 200 lei. Se poate face inclusiv un abonament pentru familie, pentru doi adulţi şi maximum 3 copii, iar acesta costă 250 de lei. De menţionat că acestea sunt valabile pentru spaţiile neacoperite, restul se plătesc la casa de bilete.

Totodată, reţineţi că de biletele reduse vor putea beneficia pensionarii, elevii sau studenţii, care îşi vor putea confirma această calitate prin tichet de pensie sau carnet de elev sau student vizat pe anul în curs. Există şi o altă categorie de bilete gratis pentru studenţii sau salariaţii din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Programul Grădinii Botanice este de luni până duminică. în intervalul orar 8:00 – 20:00.