>
Andi Moisescu a dezvăluit cu ce probleme de sănătate s-a născut. Cunoscutul jurat de la Românii au talent a fost crescut de bunici până la vârsta de șapte ani. Prezentatorul a oferit detalii neștiute despre copilăria sa!
Andi Moisescu, faimosul jurat de la Românii au talent și unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV din România, a mărturisit recent că s-a născut cu mai multe probleme de sănătate. La vârsta de 52 de ani, el este cunoscut publicului pentru cariera sa de succes în lumea televiziunii. Cu toate acestea, puțini știu prin ce dificultăți a trecut la naștere.
Andi Moiescu a vorbit recent despre copilăria sa. Juratul de la Românii au talent a fost adus pe lume pe vremea când mama lui era studentă în anul doi la București. Prezentatorul TV a mărturisit că a fost crescut timp de șapte ani de bunicii lui, în Mangalia, pentru că femeia care i-a dat viață era tânără atunci, iar în acele vremuri nu era ușor să ai un copil.
„Bunicul meu a fost ofițer de marină, a lucrat în Marina Militară și a fost repartizat la Garnizoana Mangalia. Bunicii mei vin mai din sud, din nordul Greciei, familia pe vechi s-a strămutat, a urcat puțin până a ajuns în Dobrogea la noi. Primii șapte ani i-am petrecut la Mangalia fiind crescut de bunici, pentru că mama era foarte tânără când m-a născut, studentă în anul II la facultate, în București. În acele vremuri, era greu să ai un copil. Mama a făcut chimie industrială și de asemenea a terminat liceul prima, numai cu zece. N-a avut o notă de nouă la școală. Și facultatea tot prima a terminat-o, a fost șefă de promoție. Și a luat repartiție în București, dar asta s-a întâmplat când eu eram măricel”, a mărturisit Andi Moisescu în emisiunea lui Cătălin Măruță de la Pro TV.
Juratul a fost născut prematur și dus la materintatea Polizu. Primele două săptămâni din viața lui Andi Moisescu nu au fost ușoare. A primit toate îngrijirile de care avea nevoie și a trecut cu bine peste acele probleme de sănătate. După ce a fost stabilizat, a fost duscu trenul la Mangalia, unde a fost crescut de bunici.
„Am venit pe lume ușor prematur, ca să nu zic de-a dreptul prematur, am fost la maternitatea Polizu și așa am reușit să trec cu bine de primele două săptămâni. După ce am fost pus pe linia de plutire, în 1972, direct de acolo m-au dus la gară, au luat un compartiment întreg într-un vagon și m-au dus la Mangalia. Și de la vârsta de două săptămâni m-au crescut bunicii”, a mai spus el.
Prematuritatea reprezintă un termen medical care se referă la nașterea unui copil înainte de termenul considerat normal. În mod obișnuit, o sarcină se încheie după aproximativ 40 de săptămâni, însă atunci când un nou-născut vine pe lume mai devreme, este clasificat ca prematur. Aceasta înseamnă că dezvoltarea copilului nu a ajuns la maturitatea necesară.
Printre afecțiunile cu care se poate confrunta un nou-născut prematur sunt următoarele: apneea, tulburările gastrointestinale, afecțiunile cariace, hemoragiile cerebrale sau infarct cerebral, acidoza, icterul neonatal, infecțiile și tulburările metabolice.