>
Cum preparăm ceaiul Oolong pentru a scoate din el cea mai bună aromă? Este nevoie de răbdare și înțelegere, pentru că diferă de prepararea altor ceaiuri, unde se folosesc doar o cană și apă fierbinte.
Oolong, despre care amintim acum, este unul dintre cele șase tipuri principale de ceai. Poate fi mai mult sau mai puțin oxidat, ceea ce îl apropie de ceaiul verde sau negru. Așa că timpii de macerare și temperaturile apei pot fi diferite.
Dar să vedem cum vom proceda pentru a scoate cea mai bună aromă a ceaiului Oolong! Cel mai scurt timp de infuzat este de 10 secunde, iar la polul opus se află un timp de nu mai puțin de opt minute.
Care sunt cele mai bune ustensile pentru prepararea ceaiului Oolong? Ei bine, ceaiul poate fi făcut folosind aproape orice filtru de ceainic sau infuzor. Dar dacă vreți cu adevărat aroma maximă, atunci evitați infuzoarele mici sau ceainicele mari. Cea mai bună soluție este setul de ceai gong fu adecvat pentru prepararea ceaiului.
După ce ați rezolvat problema ustensilelor, e momentul să vă ocupați de frunzele de ceai Oolong. Pentru a extrage toate notele de aromă din ele, trebuie să țineți cont neapărat de raportul frunze/apă. Este foarte important!
Cana cu infuzor este foarte utilă atunci când vrem să facem ceaiul la birou. Și dacă alegem cana cu infuzorul detașabil, atunci vom putea folosi frunzele de mai multe ori, pentru mai multe ceaiuri.
Orice fel de ceai Oolong poate fi preparat și la rece. Doar că va fi nevoie de un timp mai lung pentru ca frunzele să-și lase aroma. E nevoie chiar de șase ore de infuzie! De regulă, frunzele sunt lăsat noaptea la infuzat.