Ioana Filipescu Știri 16.04.2023 17:15

Prepararea unei cești perfecte de ceai Oolong: Un ghid pas cu pas

Prepararea unei cești perfecte de ceai Oolong: Un ghid pas cu pas

Cum preparăm ceaiul Oolong pentru a scoate din el cea mai bună aromă? Este nevoie de răbdare și înțelegere, pentru că diferă de prepararea altor ceaiuri, unde se folosesc doar o cană și apă fierbinte.

Oolong, despre care amintim acum, este unul dintre cele șase tipuri principale de ceai. Poate fi mai mult sau mai puțin oxidat, ceea ce îl apropie de ceaiul verde sau negru. Așa că timpii de macerare și temperaturile apei pot fi diferite.

Dar să vedem cum vom proceda pentru a scoate cea mai bună aromă a ceaiului Oolong! Cel mai scurt timp de infuzat este de 10 secunde, iar la polul opus se află un timp de nu mai puțin de opt minute.

De ce avem nevoie pentru prepararea ceaiului Oolong

Care sunt cele mai bune ustensile pentru prepararea ceaiului Oolong? Ei bine, ceaiul poate fi făcut folosind aproape orice filtru de ceainic sau infuzor. Dar dacă vreți cu adevărat aroma maximă, atunci evitați infuzoarele mici sau ceainicele mari. Cea mai bună soluție este setul de ceai gong fu adecvat pentru prepararea ceaiului.

După ce ați rezolvat problema ustensilelor, e momentul să vă ocupați de frunzele de ceai Oolong. Pentru a extrage toate notele de aromă din ele, trebuie să țineți cont neapărat de raportul frunze/apă. Este foarte important!

Cum facem ceaiul Oolong în cana cu infuzor

Cana cu infuzor este foarte utilă atunci când vrem să facem ceaiul la birou. Și dacă alegem cana cu infuzorul detașabil, atunci vom putea folosi frunzele de mai multe ori, pentru mai multe ceaiuri.

Care sunt pașii de urmat pentru un ceai aromat?

  • fierbeți apa proaspată de izvor într-un ceainic curat
  • preincălziti cana sau ceainicul cu apă fierbinte, atât înăuntru, cât și pe afară.
  • folosiți cantitatea recomandata de frunze de ceai la o ceașcă de apă sau mai mult pentru ca aroma dată să fie intensă
  • spălați frunzele turnând apă pe ele, iar infuzia se aruncă după câteva secunde
  • turnați mai multă apă, după care acoperiți vasul cu un capac
  • lăsați să se infuzeze
  • se toarnă, apoi, ceaiul în cești

Cum obținem ceaiul Oolong preparat la rece

Orice fel de ceai Oolong poate fi preparat și la rece. Doar că va fi nevoie de un timp mai lung pentru ca frunzele să-și lase aroma. E nevoie chiar de șase ore de infuzie! De regulă, frunzele sunt lăsat noaptea la infuzat.

  • alegeți un ceainic mare de sticlă sau un ulcior
  • adăugați două linguri de frunze de ceai
  • adăugați apa călduță sau rece
  • acoperiți cu un capac pentru a vă proteja de mirosuri
  • puneți în frigider pentru cel puțin șase ore