Tudosie Andrei Ceaiuri 29.08.2023 16:41

Prepararea unei cești perfecte de ceai Assam: Un ghid cuprinzător

Prepararea unei cești perfecte de ceai Assam: Un ghid cuprinzător

În anii 1820, exploratorul scoțian Robert Bruce a identificat o plantă sălbatică în regiunea tropicală Assam din nord-estul Indiei, aflată în apropierea fluviului Brahmaputra.

 Aceasta este Camellia Assamica autohtonă a renumitei plante Camellia Sinensis, sursa ceaiului. După trimiterea sa la Calcutta pentru a fi studiată, câțiva ani mai târziu, Compania de Ceai Assam este fondată și începe cultivarea acestei plante în valea cu același nume. În acest mod, India devine un concurent semnificativ în industria ceaiului, rivalizând cu China pe piața globală.

Începând de atunci, ceaiul Assam a cunoscut o creștere în popularitate și a ajuns să fie savurat în cești din întreaga lume, inclusiv în amestecurile English Breakfast sau Irish Breakfast, dar și în varianta sa aromată, Masala Chai.

Prepararea unei cești perfecte de ceai Assam

Adaugă o măsură de ceai Assam în 250 ml de apă cu temperatura de 95ºC – 100ºC și lasă-l să infuzeze timp de 3-5 minute, în funcție de preferința ta pentru intensitatea aromei. Celebru pentru gustul său puternic și aromele de malț, ceaiul negru Assam oferă energie dimineților și aduce un moment de răsfăț atunci când este combinat cu lapte.

Cofeina se acumulează în muguri și în vârfurile frunzelor de ceai, deci atunci când ai un Assam bogat în frunze aurii, pregătește-te pentru o infuzie cu conținut crescut de cofeină. Este indicat să consumi acest ceai dimineața și să îl eviți seara, înainte de culcare, pentru a nu afecta calitatea somnului.

Asam TGFOP Margerita conferă o nuanță profundă de chihlimbar în infuzie, cu o aromă proaspăt astringentă și subtil dulce. Gustul său este, desigur, la fel – bogat și intens, o experiență proaspătă și plăcută, încheindu-se cu o dulceață persistentă în palat. Ceaiurile din Assam sunt apreciate în special în cadrul micului dejun englezesc. Vă încurajăm să îl încercați cu puțin lapte și o notă de zahăr brun.