Ioana Filipescu Știri 26.04.2023 11:37

Prepararea ceștii perfecte de ceai de mușețel: Sfaturi și trucuri

Prepararea ceștii perfecte de ceai de mușețel: Sfaturi și trucuri

Doar de câteva reguli simple trebuie să ții cont pentru a prepara cel mai bun ceai de mușețel! Sigur, e valabil pentru majoritatea ceaiurilor, dar astăzi ne-am oprit la romaniță. Prepararea ceaiului este de o simplitate ieșită din comun, oricui îi iese perfect dacă nu se abate de la reguli. Practic, fierbi apa, apoi pui mușețelul și-l lași la infuzat.

Ca să obții un ceai delicios, dar și care să-și păstreze proprietățile plantei din care-l faci, e obligatoriu să găsești echilibrul între cantitatea de plante și cea de apă. Trebuie să fie, de asemenea, și temperatura optimă a apei, care să nu fiarbă, totuși, un 90 de grade fiind perfectă, și timpul infuziei și alegerea recipientului potrivit pentru preparare.

Temperatura apei cu care va fi preparată ceașca perfectă de ceai de mușețel

Punem la fiert apa rece, nu călduță sau fierbinte, să fie proaspătă și, dacă se poate, de o duritate cât mai scăzută, pentru a se amplifica aroma ceaiului.

Apa fierbinte de la robinet nu este indicată, pentru că, prin procesul prin care ajunge la tine în casă, își pierde din continutul de oxigen și poate aduna diferite substanțe din țeavă.

Truc pentru accentuarea aromei ceaiului: încalzește apa la foc mediu, până când apar bule mici de oxigen care se ridică la suprafață. Dacă o fierbi la foc mare, ceaiul va avea un gust plat.

Cum am spus, temperatura apei influențează gustul ceaiului. Deci este foarte importantă. De aceea, este foarte important să te uiți la instrucțiunile de pe ambalaj.

Durata de infuzie este, de asemenea, foarte importantă și diferă de la ceai la ceai.

Și nu în ultimul rând, materialul din care este confecționat vasul în care fierbem apa și apoi facem infuzia.

Cum se prepară ceaiul de mușețel

Să ne oprim la o cană de 200 de ml. Ai, avem nevoie, evident, de 200 de ml de apă, pentru care vei folosi o linguriță de mușețel uscat sau 3-4 lingurițe de mușețel proaspăt.

Încălzește apa, aproape de temperatura de fierbere, 90 de grade Celsius. Apoi adaugă florile de mușețel. Vei lăsa la infuzat nu mai mult de patru minute, vasul fiind acoperit, pentru ca infuzia să fie perfectă.

Ceaiul de mușețel poate fi consumat neîndulcit sau cu miere.

Ghid de preparare a majorității ceaiurilor

  • Se pune apa proaspătă și rece în ibric, apoi se dă drumul la foc mediu și se lasă până când ajunge aproape de temperatura de fierbere
  • Se stinge flacăra atunci când apa se apropie de fierbere, atunci când se formează bule mici
  • Toarnă apa în ceainic și încălzește ceștile cu ajutorul apei rămase
  • Se adaugă în ceainic cantitatea de plnate di care se dorește a fi făcut ceaiul
  • Lasă la infuzat cât este necesar, în funcție de tipul de ceai ales