Ioana Filipescu Știri 04.05.2023 13:22

Poate ceaiul de mentă să te ajute cu adevărat să slăbești?

Poate ceaiul de mentă să te ajute cu adevărat să slăbești?

Există multe ceaiuri care te ajută să slăbești. Chiar sunt preparate pentru așa ceva! Dar ceaiul de mentă poate să te ducă la greutatea corpului pe care ți-o dorești? În rândurile de mai jos va punem la dispoziție câteva informații de luat în seamă.

Una dintre cele mai apreciate plante aromatice, menta are numeroase beneficii pentru organism. Despre mentă se spune că, în principal, combate răceala, dar are și multe alte efecte, pozitive, evident, asupra sătătății corpului tău. Iar între acestea, să menționăm că te poate ajuta să slăbești armonios. Iar rezultatele se vor vedea fără să depui prea mare efort.

Poate ceaiul de mentă să te ajute cu adevărat să slăbești?

Cercetări privind efectele ceaiului de mentă asupra greutății încă nu există prea multe, dar este cunoscut faptul că ceaiul de mentă nu conține calorii, mai mult, are o aromă aparte, plăcută, care poate ajuta la slăbit.

Menta conține o cantitate foarte mare de uleiuri volatile, flavonoide, substanțe polifenolice și taninuri, adică fix ce trebuie pentru a reduce numărul de calorii consumate și a alunga apetitul alimentar.

Trebuie de știut că menta nu ajută la slăbit, așa, fără ajutor. Cele mai bune rezultate în tentativa de a da jos kilogramele în plus apar atunci când ceaiul de mentă este integrat într-un regim alimentar echilibrat și sănătos. Mai mult, dacă pe lângă regimul alimentar dublat de consumul de ceai de mentă mai faci și sport, atunci rezultatele vor fi chiar peste așteptări.

Ceaiul de mentă te scapă și de celulită

Ceaiul de mentă are foarte multe beneficii pentru organism. Iar îmbunătățirea digestiei ajută, evident, și la procesul de slăbire. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, atunci, trebuie să ai o digestie care funcționeaza optim, pentru că, este de reținut, balonarea și constipația nu fac casă bună cu silueta ideală. Deci, pentru ca tranzitul digestiv să fie îmbunătățit, ai ocazia să recurgi la cura cu ceai de mentă. Iar de aici vor veni satisfacțiile, kilogramele în plus se vor ”evapora”.

Abuzul de ceai de mentă este, însă, dăunător, pentru că este posibil să îți cauzezi, fără să vrei, probleme de digestie. Așa că ai mare grijă. Specialiștii recomandă ceaiul de mentă rece, care este, de altfel, ideal în sezonul rece. Dacă îți este sete, renunță la băuturile răcoritoare, bea ceai de mentă și, gândește-te, te vei simți și bine, vei scăpa și de centimetrii care nedoriți de pe talie.

Celulita este redusă, de asemenea, de ceaiul de mentă. Știm că celulita afectează peste 90 la sută din reprezentantele sexului frumos, așa că nu ar trebui să te sperii dacă vezi că picioarele tale au un ușor aspect de coajă de portocală. Problema de ordin estetic apare din cauza alimentației nesănătoase, a hidratării necorespunzătoare, a retenției apei în țesuturi și a proastei circulații a sângelului.