Ioan Davidescu Altceva 21.05.2025 11:49

Piedone a aflat adevărul crunt. Din ce e făcută shaorma de pui din fast food-urile bucureștene, de fapt. Șeful ANPC a încremenit

Piedone a aflat adevărul crunt. Din ce e făcută shaorma de pui din fast food-urile bucureștene, de fapt. Șeful ANPC a încremenit

Recent, Cristian Popescu Piedone – alături de echipa de comisari ANPC, a mers în control la un depozit de carne pentru shaorma din Bragadiru. Șeful ANPC a găsit carne expirată, condiții insalubre și insecte moarte. Ce conține, de fapt, carnea de pui din fast food-urile bucureștene?

În urma verificărilor furnizorului de carne din Bragadiru, Cristian Popescu Piedone a găsit marfă expirată din luna aprilie 2025, materia primă era ținută în condiții insalubre și insecte moarte.

Cristian Popescu Piedone a sancționat unitatea cu trei amenzi

Potrivit unei postări pe pagina sa personală de Facebook, comisarii ANPC au găsit 1.598 de kg de carne expirată – pulpe și aripi de pui, în valoarea de 20.457 lei. Materia primă de origine animală era depozitată în încăperi neigienizate și lăzi de plastic. În camerele frigorifice, pereții erau deteriorați, podelele neigienizate și marfă plină cu depozite de gheață.

sursă foto: Facebook @Piedone

De asemenea, comisarii ANPC au identificat insecte moarte în compartimentele de depozitare a materiei prime. În urma ferificărilor, Piedone a emis trei amenzi – în valoare de 50.000 de lei și a dispus oprirea temporară a activității pe o perioadă de 6 luni.

”În data de 19.05.2025, comisari din cadrul CJPC ILFOV împreună cu Președintele ANPC Cristian Popescu Piedone s-au deplasat în Bragadiru unde funcționează o unitate de procesare carne, FORTEM AVIS SRL. Din verificările efectuate, la data și ora controlului, s-a identificat materie primă de origine animala expirată din luna aprilie 2025, în cantitate de 1598 kg, în valoare de 20.457 lei ce reprezinta pulpe și aripi de pui.

Pentru fapta încălcată, s-a dispus distrugerea întregii cantități de carne. În ceea ce privește condițiile de depozitare, s-au regăsit pereți și paviment deteriorate, agregate frigorifice neigienizate. În camera frigorifică în care erau păstrate produsele alimentare se formase ghețar din cauza funcționării defectuoase a agregatului frigorific.

Toate spațiile erau insalubre nefiind igienizate în mod corespunzător fiind depistate și insecte decedate în unele utilaje cât și lădițele de transport erau neigienizate.

Față de cele menționate s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.000 lei și s-a dispus ca măsură complementară oprirea temporară a activității până la o perioada de 6 luni. S-au înaintat adrese către organele de control în domeniul siguranței alimentare”, se arată pe pagina de Facebook a șefului ANPC.