Gabriela Dinu Retete 31.07.2023 19:23

Pasta de avocado. Cum se face. Tips and Tricks

Pasta de avocado. Cum se face. Tips and Tricks

Pasta de avocado sau guacamole este potrivită pentru orice moment al zilei, dar se consumă în sepcial la micul dejun, alături de alte legume fresh. Câteva trucuri despre cum să faceţi cea mai bună pastă de avocado veţi afla din rândurile care urmează.

Pentru un mic dejun săţios, fresh, bogat în nutrienţi, puteţi face guacamole şi va fi gata în doare câteva minute. Veţi avea nevoie de un avocado mare, sare şi piper după gust, zeama proaspătă de la o lămâie, o ceapă mică.

Cum să faceţi pasta de avocado

Curăţaţi avocado şi tăiaţi-l pe jumătate. Va trebui apoi să eliminaţi sâmburele, apoi să scoateţi miezul şi să îl pasaţi. Puteţi face procedura atât cu fruculiţa, cât şi la blender. Reţineţi însă că cu cât veţi pasa mai bine avocado cu atât crema va fi mai fină. Nu neapărat mai gustoasă, e chestie de gust şi preferinţe, depinde doar de voi cum vă doriţi să fie.

Mixează până când vei obţine o pastă cremoasă, adaugă ceapa, zeama de lămâie şi condimentele, apoi amestecă bine preţ de încă 2-3 minute. Când e gata, puteţi servi pasta de avocado pe felii de pâine prăjită, cu ouă poşate sau ompletă sau ca atare.

Puteţi integra în reţeta voastră tot felul de ingrediente pentru un plus de savoare şi gust. Este ideal pentru zilele de post, când nu se consumă carne sau lactate, iar una dintre reţetele preferate de români în această perioadă este cea de avocado şi fasole.

Avocado cu fasole, pentru zilele de post

Veţi avea nevoie de o conservă de aproximativ 300 de grame cu fasole albă, un avocado mare sau două mai mici. Important este ca fructul de avocado să fie foarte bine copt, altfel nu ai făcut nicio „afacere”. Vă mai trebuie şi 50 gr de unt de arahide fără zahăr, o legătură mare de pătrunjel verde tocat, o linguriţă de chimen măcinat, o jumătate de linguriţă rasă de coriandu, 2 căţei de usturoi, zeama de la o lămâie mare, 1 vârf de cuţit de chili uscat, sare şi piper după gust şi ceapă verde tocată rondele pentru decor. Amestecaţi totul bine şi la final decoraţi cu ceapa tocată mărună, nu veţi regreta.