Ionuț Nițulescu Auto 04.11.2021 13:11

Pachete și seturi de revizie pentru Dacia Logan. Care sunt cele mai bune filtre și uleiuri pentru modelele de Logan pe benzină sau diesel

Pachete și seturi de revizie pentru Dacia Logan. Care sunt cele mai bune filtre și uleiuri pentru modelele de Logan pe benzină sau diesel

Revizia făcută la timp este extrem de importantă pentru orice motor, din acest motiv mulți mecanici spun că uleiul este viața motorului. Care sunt cele mai bun filtre pentru Dacia Logan?

Schimbul filtrelor este la fel de important ca și cel al uleiului. Schimbarea acestora este esențială pentru buna funcționare a automobilului. Specialiștii din România recomandă schimbarea acestora la cel mult 10.000 de kilometri sau la un an. Mulți mecanici recomandă ca la automobilele cu mai mult de 200.000 de kilometri să facem schimbul de ulei la doar 7.000 de kilometri.

Importanța pachetului de revizie la Logan

Puțini șoferi știu că atunci când achiziționează un automobil nou este indicat să facă primul schimb de ulei după doar 1500 de kilometri, uleiul acumulând multe reziduuri de la motorul nou.

Filtrul de aer este, de asemenea, foarte important, rolul acestuia fiind de a bloca particulele de praf și impuritățile. Este recomandat ca filtrul de aer să fie schimbat o dată la 10.000 de kilometri, la fel ca uleiul, acesta adunând peste 300 de grame de reziduuri în acest timp. Atunci când motorul mașinii primește mai puțin oxigen, acesta va consuma mai mult carburant pentru a produce suficientă putere. Dacă observi că mașina ta consuma mai mult carburant, trebuie să te gândești serios la schimbarea filtrului. În general, această regulă se aplică mașinilor mai vechi.

Filtrul de ulei are rolul de a proteja motorul împotriva particulelor metalice dar și a reziduurilor provenite din procesul de combustie. Practic, rolul acestuia este de a avea grijă de pompa de ulei. Și rolul filtrului de habitaclu (de polen) este unul foarte important, acesta purifică aerul ventilat în interiorul automobilului, iar dacă acesta nu mai este eficient atunci vor pătrunde mult mai multe gaze de eșapament, praf și polen.

Cel mai bun ulei pentru Dacia Logan și cele mai bune filtre

Pachetul revizie Logan 0,9 TCE este cu siguranță cel mai ieftin, având în vedere capacitatea motorului. 

Pentru un Logan 1,4 și Logan 1,2 16V pachetul de revizie trebuie să conțină ulei 5W-40 sau ulei 5W-40, mulți șoferi declarându-se mulțumiți de performanțele motorului atunci când au folosit uleiurile Elf, lubrifiantul recomandat de producător. 

Pachetul de revizie pentru Logan 1,5 dci trebuie să conțină un ulei 5W-30, așa cum recomandă producătorul. Important este ca la fiecare schimb de filtre și ulei să aveți în vedere că trebuie să schimbați și filtrul de motorină. Rolul acestuia este unul extrem de important, deoarece filtrează combustibilui înainte de a ajunge în injectoare. Dacă filtrul de motorină este uzat riscați ca mașina să rămână fără putere, să pornească mai greu sau chiar să se oprească motorul în mers.