Ionuț Nițulescu Actualitate 02.01.2023 14:33

O nouă boală misterioasă face ravagii în India! Sute de persoane au ajuns la spital

O nouă boală misterioasă face ravagii în India! Sute de persoane au ajuns la spital

O nouă boală misterioasă face ravagii în India. Sunt peste 500 de bolnavi internați în spitale, dintre care 300 copii, iar o persoană a murit. 

India se confruntă cu un număr mare de cazuri de coronavirus, dar și cu o boală misterioasă care a băgat sute de oameni în spitale. Aceștia prezintă simptome diverse, de la greață la convulsii, vărăsturi și leșin, susțin medicii.

Boala misterioasă care face ravagii din India

„Majoritatea pacienților vin cu leziuni mici la cap sau cu ochi negri după ce dispar brusc. Dar în decurs de o oră sau două, cei mai mulți se îmbunătățesc”, a spus a spus AS Ram, director medical la spitalul guvernamental din Eluru.

Toți pacienții au fost testați pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative. O echipă de experți a fost trimisă în Eluru, zona unde s-au produs cele mai multe îmbolnăviri.

„Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului drept cauză, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit”, a declarat Ministrul Sănătății din statul respectiv, Alla Kali Krishna Srinivas, potrivit Digi24.

Boala misterioasă care face ravagii din India

Citește și: Are cancer, dar e în prima linie la ATI. Povestea de dramatică a Mirelei, asistenta din Câmpulung Moldovenesc: „Sunt în stadiul 4, dar mai am mult de muncă la spital”

Ce au descoperit medicii în sângele bolnavilor

Totodată, analizele preliminare au arătat cantități mari de plumb și nichel în sângele pacienților. Chiar și așa, eșantioanele sunt prea puține pentru a spune cu certitudine că aceste substanțe au cauzat boala care s-a răspândit în orașul a 200.000 de oameni, au anunțat autoritățile.

Până în prezent nu s-a aflat ce produce aceste îmbolnăviri, însă autoritățile speră ca analizele de laborator să rezolve acest mister. Totodată, medicii nu exclud ipoteza ca organoclorurile utilizate în pesticide sau pentru controlul țânțarilor să se afle la originea bolii.

„Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este”, a adăugat el.

Până acum, 500 de persoane au fost internate în spital, iar 19 se află în stare grav. Dintre acestea, 300 au fost externate.

Organoclorurile sunt interzise sau restricționate în multe țări după ce cercetările au arătat că pot provoca cancer și prezintă și alte riscuri potențiale pentru sănătate.