Ioana Filipescu Știri 15.04.2023 20:47

O digestie mai bună cu ceaiul Oolong: Cum funcționează

O digestie mai bună cu ceaiul Oolong: Cum funcționează

Ceaiurile oferă importante beneficii consumatorilor, dar Oolong este unul dintre ceaiurile speciale. Odată ce ne apucăm de băut ceai Oolong, fiind introdus în stilul nostru de viață, vom fi ajutați în mai multe planuri. Infuzia de frunze de Oolong va influența pozitiv viața noastră. Între beneficii, o digestie mai bună!

Nu numai gustul plăcut recomandă ceaiul Oolong, ci și efectele medicale pe care le are asupra consumatorului. Efecte cu adevărat miraculoase, am putea spune. Între acestea, digestia mult mai bună.

Ceaiul Oolong asigură o digestie mult mai bună

Este tare neplăcut să avem un sistem digestiv care nu funcționează așa cum trebuie. Crampe, stări de disconfort, de nervozitate, situație care este total neplăcută chiar și pentru cei din jurul tău.

Aici intervine ceaiul Oolong. Este cunoscut pentru că alcalinizează tractul digestiv și poate reduce inflamația cauzată de refluxul gastro-esofagian sau de ulcer.

Consumat fierbinte, ceaiul Oolong poate calma stomacul, astfel încât eliminăm excesul de pasile care, pe lângă faptul că nu ar ameliora situația, ar putea duce, pe termen lung, chiar la efectul pentru care au fost create să-l anuleze.

Benefiici aduse de ceaiul Oolong

Ceaiul Oolong aduce multe alte beneficii consumatorilor, cum ar fi: stimulează metabolismul și elimină kilogramele în plus, scăde nivelul colesterolului, asigură un păr sănătos și lucios, crește vigilența mentală, îmbunătățește starea pielii, are un efect benefic asupra dinților, întărește sistemul imunitar, întărește oasele, scade glicemia.

Ceaiul Oolong are și efecte secundare

Deși cazurile sunt puține, consumul de ceai Oolong poate aduce și reacții adverse. Cauzele sunt diverse, de aceea trebuie, înainte de a consuma, să testăm, puțin, terenul, pentru a nu fi luați prin surprindere. Citeste si ceaiul Oolong vs ceaiul verde si alfa care este cel mai potrivit pentru tine.

Astfel, dacă observați reacții adverse după consumul unei cești de ceai, este obligatoriu să vă opriți. Cauzele efectelor adverse sunt de mai multe feluri.

Cel mai frecvent pot apărea stări de nervozitate, palpitații cardiace și dificultate în a adormi. Ultimul efect este atribuit cafeinei pe care ceaiul Oolong o conține. Se întâmplă pentru că unele persoane sunt mai sensibile la această substanță.

Cum să evitați reacțiile adverse ale ceaiului Oolong

Și, totuși, puteți continua să beți ceai, fără să aveți parte de efectele secundare de care am amintit mai sus.

Astfel, facilitați adormirea seara dacă nu mai consumați după ora 17:00 ceai Oolong. Mai mult, printr-un proces de auto-experimentare puteți afla care este toleranța vizavi de substanța pe care o conțin frunzele de ceai Oolong.

Prin urmare, beți într-o singură zi doar o ceașcă de ceai, vedeți cum reacționați, pentru ca apoi să creșteți doza cu o ceașcă, în fiecare zi.

Dacă veți simți cât de puține palpitații sau stare de nervozitate, vă veți opri la doza precedentă. Și veți ști, atunci, care este doza pe care organismul o tolerează.