>
De ce ar fi ales George Bondor să se sinucidă? Apropiaților nici prin cap nu le-ar fi trecut că urma să își ia viața! Familia este devastată de durere, iar acum s-a aflat cu ce problemă s-ar fi luptat.
Lumea academică din Iași este zguduită de vestea tragică a morții profesorului George Bondor. Marți seara, pe 11 martie, el a fost găsit fără suflare în locuința sa din Rediu, fiind descoperit chiar de soția lui, care a alertat imediat autoritățile. Manevrele de resuscitare nu au avut succes, iar medicii au declarat decesul în jurul orei 18:30.
Polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și au dispus efectuarea necropsiei pentru a stabili cauza exactă a decesului. Cercetările sunt încă în desfășurare pentru a se afla cu exactitate cum s-a întâmplat totul.
„La data de 11 martie a.c., polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit spânzurat în locuința sa din comuna Rediu. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar ulterior cadrele medicale au declarat decesul bărbatului de 53 de ani. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.
Chiar dacă nu existau semnale vizibile despre o suferință profundă, apropiații susțin că George Bondor traversa o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional. Se pare că profesorul nu suferea de vreo afecțiune fizică, însă s-ar fi confruntat cu depresia, potrivit bzi.ro.
Moartea tatălui său, în perioada pandemiei, a fost un moment dificil pentru el, iar acesta ar putea fi unul dintre factorii care l-ar fi afectat. George Bondor a fost o personalitate de seamă în domeniul filosofiei contemporane, specializat în fenomenologie și hermeneutică. A fost coordonator de comunicare și proiecte culturale la Institutul Francez din Iași, editor fondator al revistei Meta: Research in Hermeneutics, Phenomenology, and Practical Philosophy, dar și director științific al Centrului de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie Practică (UAIC).