Claudiu Melinte Auto 12.04.2022 19:37

Motivele pentru care masinile Range Rover sunt printre cele mai putin fiabile de pe piata

Motivele pentru care masinile Range Rover sunt printre cele mai putin fiabile de pe piata

Nu este prima data cand auzim despre modelele Range Rover si problemele lor atunci cand e vorba despre fiabilitate. Iata care sunt motivele pentru care SUV-ul este considerat una dintre cele mai putin fiabile masini.

Cu toate ca vorbim despre cel mai elegant model SUV de pe piata, problemele masinilor Range Rover nu sunt o noutate printre cei carora le plac automobilele. Iata care sunt motivele pentru care Range Rover este considerata una dintre cele mai putin fiabile masini de pe piata.

Cand a debutat modelul Range Rover?

Pentru cei ce nu stiu, prima generatie a modelului Range Rover a debutat in anul 1969 si a fost produsa pana in anul 1996. Pana in anul 1981, Range Rover a fost oferit doar in versiunea cu doua usi. Cu toate ca modelele de astazi sunt considerate a face parte din gama de lux, primele modele Range Rover erau departe de acest segment si ofereau scaune de vinilin si un bord din plastic, special create pentru a fi curatate cu un furtun cu apa.

A doua generatie Range Rover (P38A) a debutat in anul 1994, iar productia s-a incheiat in anul 2002. Acest SUV folosea versiunea lunga a sasiului de pe modelul pe care il inlocuia, dar si o versiune updatata a motorul V8 de la Rover. De asemenea, producatorul mai oferea motorul dezvoltat de BMW adica unul de 2.5 litri, diesel, cu sase cilindri in linie. Ce-i drept, vorbim despre un motor fiabil, avand in vedere ca era folosit si de BMW-ul cu un milion de km. Bineinteles, motorul BMW era oferit deoarece la acel moment compania Rover Group se afla in posesia nemtilor.

A treia generatie Range Rover (L322) a fost introdusa pe piata in anul 2002, iar productia a continuat pana in 2012. Acest model a fost dezvoltat atunci cand compania apartinea inca de BMW, asa ca multe dintre componentele si sistemele electronice erau imprumutate de pe modelul BMW Seria 5 (E39).

Cea de-a patra generatie Range Rover (L405) a debutat in anul 2012, la Salonul Auto de la Paris. Dupa parerea noastra, acest model reprezinta unul dintre cele mai elegante SUV-uri de pe piata, dar problemele sale de fiabilitate sunt evidente.

Ce probleme au modele Range Rover?

Atunci cand vine vorba de fiabilitate, Range Rover este pe ultimele locuri, cel putin conform ultimului studiu efectuat de britanicii de la What Car? si MotorEasy.

Cea mai mare problema pe care o au aceste masini este legata de baterie, insa foarte multi cumparatori au raportat probleme cu cutia de viteze si suspensia SUV-ului. Unul din trei cumparatori au cheltuit cel putin 1.000 de lire sterline pentru a-si repara masina, in timp ce un al treilea a trebuit sa astepte cel putin o saptamana pentru a putea conduce din nou SUV-ul.

Un studiu american facut de cei de la J.D. Power a raportat extrem de multe probleme intampinate de clienti. Conform acestora, au existat probleme legate de sistemul de aer conditionat, transmisie, motor, sistemul de franare, sistemul de incalzire, dar si cu partea electrica si sistemul de alimentare.

Mai mult, s-au raportat probleme ale directiei si suspensiei. Drept urmare, modelul Range Rover se situeaza la coada clasamentului atunci cand vine vorba de fiabilitate.

Problemele nu se opresc aici, pentru ca si alte modele fabricate de companie, cum ar fi Velar sau Evoque, au avut probleme cu sistemul de navigatie, defecte de fabricatie sau mici probleme la interior.

Iata care sunt si cele mai bune SUV-uri hibrid pe care trebuie sa le conduci cel putin o data in viata