Ionuț Nițulescu Actualitate 02.01.2023 16:58

Mirela a murit la o zi după ce a născut o fetiță sănătoasă. S-a deschis dosar penal

Mirela a murit la o zi după ce a născut o fetiță sănătoasă. S-a deschis dosar penal

Mirela, o tânăr mama din Vrancea, a murit la o zi după ce a născut o fetiță perfect sănătoasă. Femeie, infectată cu noul coronavirus, nu a apucat să își vadă bebelușul decât în poze. Medicii au declarat că au făcut tot posibilul pentru a o salva. 

Copilul este în continuare în spitalul din Galați, unde a născut Mirela, iar rezultatul testului COVID a fost negativ.

Soțul Mirelei vorbise cu ea cu doar câteva ore înainte

George Paiu, soțul femeii care a decedat la scurt timp după ce a născut o fetiță perfect sănătoasă a declarat pentru observatornews.ro că vorbise cu femeia la ora 14 și 17 minute, iar ea era foarte bucuroasă că îi arătase doamna doctor fetița. Seara, bărbatul a fost sunat pentru a merge la spital să identifice trupul.

Mirela Paiu avea doar 28 de ani, era agent de vânzări și era pasionată de cosmetică. Cei doi soți mai aveau o fetiță, iar acum așteptau nașterea celei de a doua, pe care Mirela nu a mai apucat să o țină în brațe.

Mirela a fost transferată la Galați, spital COVID

Tânăra, însărcinată în 35 de săptămâni, a fost testată şi pentru infecţia cu Sars-Cov-2. Rezultatul a fost pozitiv. Aşa că a fost transferată la maternitatea Bunavestire, spital COVID, din Galaţi.

Citește și: Are cancer, dar e în prima linie la ATI. Povestea dramatică a Mirelei, asistenta din Câmpulung Moldovenesc: „Sunt în stadiul 4, dar mai am mult de muncă la spital”

Sâmbătă, Mirela a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, de 2 kilograme și 600 de grame și s-a grăbit să își anunțe prietenii că a născut, parcă presimițind sfârșitul. Pe micuță a apucat să o vadă doar în poze.

Costinela Georgescu, manager maternitatea Galaţi: ”A fost înregistrat decesul prin insuficienţă cardio-respiratorie acută şi stop cardiorespirator.” 

Soţul Mirelei a depus o plângere şi a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu. Fetiţa va purta numele mamei pe care nu o va cunoaşte niciodată.