>
Cântărețul Mihai Trăistariu a făcut praf ciocolata Dubai. Devenită un trend în România, ciocolata care are un strat generos de kataif mixat cu cremă de fistic a devenit virală.
Majoritatea vedetelor s-au filmat mâncând sau preparând ciocolata Dubai, iar verdictul lor a fost unul cert: e delicioasă.
„Am luat 100 de grame din bălăria aia de ciocolată Dubai. Am fugit disperat după ea, eram la Iași cu mai multe persoane și am zis: hai să căutam și noi Dubaiul ăsta să vedem ce-i cu el! Și când colo mi s-a părut o bălărie. Atâta vorbea lumea despre ea, încât eram curios să văd ce are atât de fabulos această ciocolată, inventată peste noapte.
Este o ciocolată cu fistic. Atât! Prea dulce chiar, spre grețoasă. Și e… doar o ciocolată. Nimic spectaculos.
Mie, spre exemplu, îmi place mai mult ciocolata noastră cu rom decât dubioasa de Dubai.
Pot să spun că e un mare fâs! Atâta am auzit de la vedete, influencerii ăștia atâta reclamă i-au făcut! E un fâneț amestecat cu ciocolată!
Eu i-am zis dubioasa de Dubai, adică e multă reclamă pentru mai nimic. E o ciocolată normală. Am mâncat bomboane mult mai bune din astea cu umplutură, cu rom, cu lichior, cu cireșe în ele.
E încărcată și grețoasă! Cam cum sunt baclavalele, dacă mănânci mai mult ți se face greață că sunt prea dulci. Nu pot să zic că o să mai cumpăr vreodată.
Oricum gusturile nu se discută! Unii zic că e super, eu zic că e nașpa. Părerea mea că sunt ciocolate mult mai bune”, a decorat Mihai Trăistariu, pentru Click!
Ciocolata Dubai a fost inventată de Sarah Hamouda, o antreprenoare britanică de origine egipteană, în vârstă de 38 de ani. Ea povestește că ideea i-a venit în perioada în care era însărcinată. Pentru că îi era foarte des poftă de ciocolată, Sarah a decis să vină cu ceva nou pe piață și să lanseze ceva diferit față de variantele clasice de ciocolată. Așa că a decis să lanseze sub brandul său, Fix Dessert Chocolatier, această nouă rețetă de ciocolată, arată CNN.
„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut să fac ceva diferit, aroma nostalgică a ceea ce făcea mama pentru noi, ca de exemplu cataiful”, spune aceasta.