Gabriela Dinu Vedete 27.09.2023 08:09

Mihai Sturzu: CV, afaceri, familie, ocupatie, surse de venit

Mihai Sturzu: CV, afaceri, familie, ocupatie, surse de venit

Mihai Sturzu este un fost cântăreţ de la noi din ţară, membru al trupei HiQ, care a făcut furori la începutul anilor 2000. Acesta este acum politician.

S-a născut la Bucureşti pe 3 octombrie 1979, are 43 de ani, dar copilăria şi-a petrecut-o la Braşov. Acolo a şi absolvit liceul filologic, după care a studiat la Facultatea de Litere, de la Universitatea Transilvania, din Braşov.

Cine este Mihai Sturzu şi ce scrie în CV-ul lui?

Alături de bunul său prieten, Florin Grozea, acesta avea să înfiinţeze trupa HiQ, unde a cântat şi Dana Nălbaru, în 1996, care s-a bucurat de un real succes. Au făcut împreună echipă şi în televiziune, primind la acea vreme oferte să lucreze la Antena 1, Antena 2, Prima TV, Acasă TV, TV, apoi s-au mutat la radio, unde au mdoerat emisiuni la Radio 21 şi Magic FM. Au susţinut o mulţime de concerte prin ţară şi totodată s-a ocupat şi de campanii de responsabilitate socială şi umanitare, care aveau ca principal scop educaţia, ecologia şi dezvoltarea personală.

În 2007, acesta a realizat proiectul Modelul meu, unul care se axa pe direcţionarea tinerilor către persoanele publice de la noi care au devenit modele de urmat. După o perioadă în care a văzut că nu îşi poate implementa proiectul cu succes fără a apela la sfera politică, a făcut şi acest pas, iar în 2007 a intrat în PSD. La sugestia lui Victor Ponta a devenit purtătorul de cuvând al partidului, secţiunea pentru tineri.

Mihai Sturzu şi viaţa politică, plus cariera de pilot

Din octombrie 22013, acesta a devenit Preşedintele Tineretului Social Democrat, înfiinţând TSD Moldova şi realizând o mulţime de proiecte pentru tineri. Este pilot de avion totodată, după ce în 2012 acesta a obţinut licenţa de pilot de linie. Mai este pasionat şi de plimbările cu bicicleta, iar din 2017 acesta îşi primeşte salariul de pilot în cadrul companiei low cost Wizz Air.

Are 43 de ani, dar nu este căsătorit şi nici nu are copii. Totuşi, spune că nu este timpul pierdut şi că va face şi acest pas, atunci când iubita lui va dori asta: „E o fată deșteaptă și cred că ea m-a agățat pe mine ceea ce e normal să se întâmple la cât de frumos sunt. Are un job normal, mă enervează că nu vrea să se dea cu avioane mici cu mine. La asta trebuie să lucrez.

Ea m-a remarcat pe mine mergând pe bicicletă. De două ori m-am dat în viața mea și o dată m-a văzut ea. Aveam niște prieteni comuni, am ieșit la suc, ne-am scris, după nici două luni am cucerit-o. (…) Stăm la București. Ea muncește mult mai mult decât bine, are succes în branșa ei. Când ea o să vrea copil, eu o să accept. Știu că e mult mai multă muncă la ea. Are propria firmă, în construcții, arhitectură, design”, a spus Mihai Sturzu.