Ioana Filipescu Știri 16.03.2022 18:19

Mihai Mironică: CV, vârstă, familie, salariu la Pro TV, date biografice

Numai despre sport vorbește Mihai Mironică, zilnic, la Pro TV, dar faptul că pe această ramură s-a axat nu e deloc o întâmplare. Prezentatorul născut în Constanța, pe 27 august 1973, a practicat tenisul de câmp, timp de opt ani, fiind coleg chiar cu sportivi de performanță, George Cosac și Andrei Pavel. Nu a ajuns să aibă o carieră aici, dar avea să-și facă una de comentator sportiv. Cu timpul, a urcat treptele performanței în jurnalism, iar acum este unul dintre numele de referință în domeniu. Cine este Mihai Mironică? Ce vârstă are, dar și cu ce CV impresionant se poate lăuda?

Tenis, volei, atletism, chiar și rodeo a comentat Mihai Mironică până acum, dar fotbalul avea să-l cucerească. Cristian Țopescu era comentatorul care l-a ”vrăjit”, după ce l-a ascultat în finala Cupei Campionilor Europeni din 1998. Încet, dar sigur, a urmat pașii pentru a fi, ani la rând, auzit de un întreg popor microbist. În bogata carieră de comentator sportiv, Mihai Mironică are ce povesti, cu bune, cu rele. Acum, comentatorul în vârstă de 48 de ani prezintă emisiunea sportivă de pe pe Pro X, unde s-a ”cocoțat” pe un salariu măricel, de aproximativ 3.000 de euro.

Mihai Mironică, alături de Edi Iordănescu, selecționerul echipei de fotbal a României

Mihai Mironică și comentariul marcă înregistrată: ”Du-te, Dică!”

Mihai Mironică avea să rămână în memoria microbiștilor cu exclamația făcută în timpul meciului Dinamo Kiev – Steaua, disputat în 2006, în grupele Champions League. Când fotbalistul roș-albaștrilor a scăpat singur spre poartă, comentatorul Mihai Mironică s-a ridicat în picioare și a strigat, pentru Dică, dar și pentru speranțele telespectatorilor: ”Du-te, Dică”. Mijlocașul s-a dus, a lobat și a înscris. Steaua câștiga acel meci de la Kiev cu 4-1.

S-a născut în Constanța, așa că, firesc, este un fan al echipei Farul chiar din copilărie. Dar granițele nu-l opresc pe Mihai Mironică să privească, entuziasmat de cele mai multe ori, către FC Liverpool, echipă al cărei susținător este. De altfel, meciul pe care, spune el, l-a comentat cel mai frumos este FC Liverpool și AC Milan, finala Ligii Campionilor din 2005.

Drama din familia lui Mihai Mironică: i-a murit tatăl!

E partea frumoasă… Dar în urmă cu doi ani, Mihai Mironică își pierdea tatăl, era o dramă în familia comentatorului sportiv. O grea suferință l-a răpus pe cel care i-a fost lui Mihai nu numai părinte, ci și prieten. ”Mi-a murit tatăl, după o suferință îngrozitoare de șapte ani în care a fost paralizat”, a scris Mironică pe Facebook.

Mihai Mironică, gata de start: o nouă emisiune la Pro X

Mihai Mironică: CV, vârstă, studii

Data nașterii: 27 august 1973
Locul nașterii: Constanța
Ocupație: Jurnalist de sport, comentator sportiv, prezentator de talk-show
Studii: Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București