Gabriela Dinu Vedete 13.10.2023 19:02

Marius Vizer: CV, Biografie, surse de venit, studii, afaceri

Marius Vizer: CV, Biografie, surse de venit, studii, afaceri

Marius Vizer este un cunoscut afacerist din România şi preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Este născut în Buziaş, din judeţul Timiş, pe 23 ianuarie 1957 şi a studiat sportul, apoi a devenit un judoka de succes. După ce a renunţat la cariera sportivă, a intrat în lumea afacerilor, unde a dat lovitura.

Cine este Marius Vizer şi ce avere are

Conform specialiştilor, Marius Vizer ar avea o avere estimată la câteva zeci de milioane de dolari, bani veniţi din investiţiile făcute în industria alimentară, imobiliare, energie regenerabilă şi turism.

A adus judo în atenţia publicului larg şi a ajutat la organizarea unor competiţii importante în acest sport, precum Jocuri Olimpice sau chiar Campionate Mondiale.

Locuieşte în Budapesta, alături de soţia sa, Irina Nicolae, nimeni alta decât fosta componentă a trupei ASIA. Prieten bun cu Vladimir Putin, acesta era deseori văzut în compania liderului rus şi soţia sa a povestit un episod de când Vizer i-a făcut cunoştinţă cu acesta:

Ce relaţie are Marius Vizer cu Vladimir Putin?

„Am cunoscut foarte multe personalități. L-am cunoscut și pe Putin, l-am văzut de foarte multe ori la competiții, e un pasionat al acestui sport. L-am cunoscut personal la Jocurile Olimpice de la Londra. Soțul meu avea o cameră de protocol unde veneau personalitățile după competiții sau în pauze.

Marius Vizer alături de Vladmir Putin
Marius Vizer alături de Vladmir Putin

Era nebunie mare cu Putin, oamenii se băteau să-l vadă, să-și facă poze, să dea mâna cu el. M-a sunat soțul meu și mi-a zis: „Unde ești?’ Eram în cealaltă cameră de protocol. Mi-a spus să vin puțin în camera de alături și m-am dus. Atunci am dat prima oară mâna cu Putin. S-a mai întâmplat de atunci, da!”, a povestit Irina Nicolae.

Cei doi au împreună o fiică, pe nume Scarlet, iar Irina speră ca aceasta să-l moştenească pe el, povestind şi o întâmplare ce a avut loc în trecutul soţului său, care a emoţionat-o profund.

În tinereţe, acesta a fost la un pas să fie dat afară de la job-ul din Austria din cauză că nu cunoştea limba germană. A învăţat-o în doar o săptămână: „Știu că pare ireal, nu mi-a spus el ca să mă impresionez, mi-au spus prietenii din Viena, a avut aceasta ambiție. Soțul meu vorbește 7-8 limbi străine, vorbea franceza din țara, maghiara, germană , usă, spaniolă, italiană. Dacă Scarlet îl moștenește pe sfert sunt liniștită”.

Date biografice Marius Vizer

Nume complet: Vizer Marius
Locul nașterii: Buziaş, udeţul Timiş,
Partener: Irina Nicolae
Copii: Scarlet