Gabriela Dinu Vedete 11.10.2022 13:52

Marius Moga: CV, Biografie, Varsta, melodii, surse de venit, afaceri, familie

Marius Moga: CV, Biografie, Varsta, melodii, surse de venit, afaceri, familie

Marius Moga este un cântăreţ şi poate cel mai bun compozitor român din noua generaţie. Toată cariera şi-a dedicat-o muzicii pop şi dance şi chiar a ajuns să fie inclus în topul Mari Români, pe locul 85 din 100, în 2006.

S-a născut pe 20 decembrie 1981 în Alba Iulia, are 40 de ani, iar pasiunea pentru muzică i-a fost insuflată din familie, încă din copilărie. Bunicul său compunea muzică pentru ansamblul folcloric, tatăl său era pasionat de chitară, iar mama de canto. Marius mai are un frate pe nume Iulian Moga, şi el destul de cunoscut în industria muzicii româneşti, fiind regizor de videoclipuri.

Ce scrie în CV-ul lui Marius Moga?

Prima piesa compusă de el care a avut succes se numeşte Talk to me şi a ajuns în fruntea muzicii din oraş. Apoi a realizat un albun care s-a lansat în Vâlcea, iar în 2000 Adrian Sînă de la Akcent îl chema în Bucureşti, pentru a lucra împreună. Au realizat piesa „Ţi-am promis”, care s-a bucurat de un succes răsunător.

A colaborat ulterior cu 3rei Sud Est, Anda Adam, Andreea Bălan, Blondy, Corina, Cream, Simona Nae, Paula Seling, formaţia Simplu şi a devenit un nume mare în România. În 2004, a înfiinţat proiectul Morandi, alături de Randi, cântăreţul.

În 2011 s-a mutat în America şi a compus o piesă pentru trupa Maroon 5, denumită The Man Who Never Lied. Marius Moga a fost cooptat şi în proiectul Vocea României de la Pro TV, acolo unde a fost antrenor şi jurat pentru mai mulţi ani.

Date Biografice Marius Moga: înălțime, greutate

Nume complet: Moga Marius
Data naşterii: 20 decembrie 1981
Locul naşterii: Alba Iulia
Partener: Bianca Lăpuşte
Înălţime: 1,71
Greutate: 73 kg

Pe holurile celor de la Pro TV s-a legat şi povestea de dragoste dintre Marius Moga şi Iulia Vântur. S-au cuplat în 2007 şi timp de patru ani au fost împreună. Chiar când toată lumea se aştepta să-i vadă la alta, cei doi şi-au spus adio şi au rămas prieteni buni. Iulia s-a cuplat cu celebrul actor indian Salman Khan, iar Moga s-a căsătorit cu Bianca Lăpuşte, alături de care are doi copii.

Marius Moga face în continuare bani frumoşi din muzică, atât în ţară, cât şi în afară, dar secretos din fire nu a lăsat la îndemâna tuturor detalii despre averea sa. Cert este că duce o viaţă frumoasă şi îşi permite orice, mai ales că face furori prin muzica sa chiar şi în America.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Simona Ţăranu
Sorin Constantinescu
Emilian