Gabriela Dinu Vedete 04.09.2023 12:02

Maria Mihuţ: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, filmografie

Maria Mihuţ: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, filmografie

Mariana Mihuţ este o actriţă născută pe 7 noiembrie 1942, la Chişinău şi soţia celebrului actor Victor Rebengiuc. Este absolventă a Liceului Zinca Golescu din Piteşti, în perioada 1949 – 1960, după care a absolvit Institutul de Teatru şi Film I L Caragiale din Bucureşti, în 1964.

Mariana Mihuţ este de profesie actriţă de film, radio, televiziune şi voce şi primul job în domeniu la avut la Teatrul Giuleşti, în perioada 1964 – 1972, după care a colaborat cu Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, precum şi Radiodifuziunea Română, plus alte apariţii la diverse emisiuni, cenacluri de recitări de poezie şi colaborări de radio radio, la microfon.

Cu Victor Rebengiuc este căsătorită din 1965 şi au împreună un copil pe nume Tudor Rebengiuc, născut în 1975. S-au întâlnit pe platourile de filmare de la Pădurea Spânzuraţilor, când Mariana Mihuţ a interpretat rolul soţiei lui Apostol Bolog, înfăţişat chiar de Victor Rebengiuc, care pe vremea aia era căsătorit cu o altă actriţă, pe nume Anca Vereşti:

Ne-am întâlnit în 1964, când filmam „Pădurea spânzuraților”. Ea juca rolul logodnicei mele. Era tânără, încă studentă, în ultimul an la institut, drăguță, frumușică. (…) Am avut o tresărire, un fior, un zvâc. A fost un coup de foudre. Mi-a plăcut când am cunoscut-o, am început s-o curtez chiar în timpul filmărilor.(…) Întâmplător am aflat ca eram vecini de bloc. Ne-am propus să ne întâlnim mai des și din chestia asta a ieșit ce-a ieșit”, a mărturisit Rebengiuc.

Date Biografice Mariana Mihuţ

Nume complet: Mihuţ Mariana
Data naşterii: 7 noiembrie 1942
Partener: Victor Rebengiuc

„M-am despărţit de Anca pentru că am întâlnit o altă fată foarte frumoasă, foarte talentată, pe care o chema Mariana Mihuţ. Oricum, relaţiile dintre mine şi Anca se răciseră şi intraseră într-o rutină. Eram căsătoriţi, dar nu mai era dragostea aceea de la început, de pe vremea Institutului. A fost o femeie pe care am iubit-o, o pasiune a tinereţii, însă nu pot să fac un roman de viaţă sau de dragoste. Au trecut peste 50 de ani de când ne-am despărţit. Sunt de atâta vreme căsătorit cu Mariana, încât simt că am fost împreună de la începutul vieţii. Parcă nu a mai fost o altă căsnicie înainte”, şi-a motivat marele actor gestul de a-şi lăsa soţia de dragul unei femei mai tinere, studentă pe vremea aceea, care i-a devenit jumătatea vieţii şi mama copilului său.