Gabriela Dinu Știri 05.09.2021 13:19

Mai sunt sau nu eficiente decodoarele HBO în prezent și cât ajunge să coste unul pe OLX?

Mai sunt sau nu eficiente decodoarele HBO în prezent și cât ajunge să coste unul pe OLX?

Mulţi dintre voi aţi avut cu siguranţă decodoare HBO în trecut, pe care le utilizaţi în scopul vizionării programelor din pachetele extra la abonamentele de televiziune.

Odată cu apariția postului TV HBO în grila de canale ale furnizorilor de televiziune din România, era necesar instalarea unui decodor analogic (dispozitiv metalic ce se monta pe cablul tv înainte de intrarea in televizor).

Cum se folosesc decodoarele HBO?

Astfel pentru decodarea postului pentru care trebuia să achiți o anumită sumă de bani în plus față de abonamentul pe care l-ai încheiat iniţial.

Acest tip de decodor nu mai este util deoarece tehnologia a avansat, apărând astfel receiverul digital și ulterior cardul CI+. Acestea din urmă se montează la fiecare televizor la care doriţi să aveţi pachetul HBO.

Receiverul este o cutie digitală care vine cu telecomanda proprie cu scopul de a controla posturile care se instalează pe cablul operatorului. Cardul CI+ este ultimul tip de decodor, acesta instalându-se în locașul special al televizoarelor de ultimă generație. Acesta din urmă are avantajul de a nu mai avea nevoie de altă telecomandă și de încă un obiect care să ocupe un loc pe mobilă.

Pentru obținerea cardului CI+ sau a receiverului, pentru televizoarele care nu au slotul pentru card este nevoie contactarea operatorului de cablul la care sunteți abonat. Acestea sunt gratuite pentru 1 televizor iar dacă aveți mai multe televizoare și vreți sa beneficiați de HBO pe fiecare, atunci se pot obține contra cost pentru o chirie lunare de aproximativ 3-5 lei.

Pe OLX, un astfel de decodor se poate cumpăra începând cu preţul de 200 de lei şi poate ajunge chiar şi până la 400 de lei. În prezent, aceste decodoare nu mai sunt la fel de folosite ca înainte, mai ales după apariţia televizoarelor de tip smart, pe care se inslatează aplicaţii precum HBO Go, unde se pot vedea mult mai uşor şi chiar mai ieftin.

Un abonament pe HBO Go care include posturile din pachetul extra dar şi aplicaţia cu acelaşi nume costă doar 17 lei lunar.

Tags: