Gabriela Dinu Știri 08.09.2021 14:10

Locurile bântuite din București. Ce legende circulă despre Casa Poporului sau Hotelul Cișmigiu

Locurile bântuite din București. Ce legende circulă despre Casa Poporului sau Hotelul Cișmigiu

Capitala României este miezul întâmplărilor şi ale poveştilor cu iz paranormal. Poate nu ai aflat până acum, dar în Bucureşti, de-a lungul timpului, au avut loc multe astfel de evenimente în locul foarte cunoscute, cum ar fi Casa Poporului sau Hotel Cişmigiu.

Una dintre cele mai celebre poveşti de acest gen este ţesută în jurul Hotelului Cişmigiu. În apropierea berăriei Gambrinus, ce a fost construită de către Ion Luca Caragiale, în 1914 era ridicat Hotel Palace. Ulterior, acesta primea numele de Hotel Cişmigiu. Locaţia centrală făcea ca acesta să fie explotatat la maximum, dar nu se realizau şi îmbunătăţiri în acelaşi timp, aşa că ajungea în 1970 să fie închis.

Care sunt cele mai cunoscute locuri bântuite din Bucureşti?

La peste 20 de ani distanţă, după Revoluţie, ajungea să fie dat în folosinţă Academiei de Teatru şi Film, care îşi caza acolo studenţii. Povestea sinistră a acestui loc din Bucureşti începe într-un weekend, atunci când studenţii nu erau prezenţi în cămin, iar o fată din Republica Moldova, rămasă singură peste weekend, se prăbuşea în casa liftului şi murea după ore în şir de agonie.

După această nenorocire, în hotel au început să se audă sunete stranii, interpretate de mulţi ca fiind urletele de disperare după ajutor ale fetei.

La Balta Vrăjitoarelor din Pădurea Boldu Creţeasca se spune că ar fi murit Vlad Ţepeş, decapitat. Aici s-a petrecut un fenomen straniu în 1977, după ceu au fost aduse mai multe basculante încărcate cu nisip, dar balta nu a reuşit să fie secată niciodată. Aici, vrăjitoarele se strâng în fiecare an şi fac vrăji de Sânziene.

La Mânăstirea Chiajna s-au ţesut iarăşi de-a lungul timpului mai multe poveşti. Aici erau ţinuţi bolnavii de ciumă, după care a fost părăsită iar clopotul a fost aruncat în Dâmboviţa. Totuşi, în nopţile cu lună plină, oamenii spun că se aude clopotul bătând, deşi acesta nici nu mai există.

Nici Casa Poporului nu ar fi ocolită de poveşti, din contră. Aici se spune că ar exista fantome şi nu de ieri, de azi, ci de peste 10 ani. Una dintre ele este o fată cu o vârstă de aproximativ 20 de ani, care le cere ajutorul celor care o văd.