Ionuț Nițulescu Știri 24.12.2022 03:33

Locuri de vizitat în Amman, capitala Iordaniei. Galerie FOTO cu obiectivele turistice

Ți-ai propus o vacanță în Amman? Iată care sunt locurile pe care nu ar trebui să le ratezi!

Capitala Iordaniei este un loc al contrastelor, dar și un loc unde diferențele coexistă în armonie. Vorbim despre sărăcie și opulență, dar și despre o mare diversitate de oameni și orientări religioase. Pe lângă tradiție și istorie, veți descoperi un oraș modern și cosmopolit.

Locuri pe care trebuie să le vezi în Amman

Centrul Ammanului este înconjurat de șapte coline și cuprinde următoarele străzi principale: Prince Mohammad, King Talal, Quraysh, Al-Salt, Al-Hashemi și Basman. Toate sunt pline de magazine, care mai de care mai atrăgătoare. Vei găsi aici haine, antichități, preparate tradiționale, dulciuri, aur și tot felul de produse la care nu te aștepți.

Dealurile Citadelei

Dealurile Citadelei nu trebuie să lipsească de pe lista ta de vacanță. Aici veți descoperi istoria capitalei iordaniene prin intermediul mai multor obiective turistice: Biserica Bizantină, Templul lui Hercule, Palatul Omeyyad, Teatrul Roman, Muzeul de Arheologie.

Amfitearul Roman

Cu trei dolari vă întoarceți pe vremea Imperiului Roman. Vorbim despre Amfitearul Roman, un alt obiectiv turistic din Amman ce nu trebuie ratat. Dotat cu 6000 de locuri, amfiteatrul găzduiește încă evenimente și concerte.

Zona Jabal

Ammanul nu este descris doar prin istorie și tradiție. Veți fi surprinși să descoperiți un oraș cosmopolit. Zona Jabal Amman este faimoasă pentru atmosfera să boemă.  Rainbow Street descrie spiritul zonei, însă nu este singura stradă spectaculoasă. Plimbați-vă și pe Fawzi Malouf, Omar bin al-Khattab (sau Mango Street) și Khirfan, în timp ce savurați o cafea.

Ammanul nu este descris doar prin istorie și tradiție. Veți fi surprinși să descoperiți un oraș cosmopolit.
Ammanul nu este descris doar prin istorie și tradiție. Veți fi surprinși să descoperiți un oraș cosmopolit.

Citește și: Top 6 locuri de vizitat în Sicilia. Galerie FOTO

Moscheile Al-Husseini și Abu Darwish

Construită în stil otoman în 1924, moscheea Al-Husseini este cea mai veche moschee din oraș. Merită vizitată, însă te sfătuim să nu mergi acolo vinerea, din cauza numărului mare de credincioși. Deseori au loc proteste aici, așa că nu ai vrea ca un astfel de eveniment să-ți alunge relaxare din vacanță.

O altă moschee deosebită este Abu Darwish, aflată pe una dintre cele șapte coline ale orașului. S-ar putea să nu ți se permită intrarea, dacă nu ești musulman, însă merită din plin admirată chiar și doar din exterior. Stlul său unic este fascinant!

Preparate aromate și baie turcească

Baia turcească oferă un răsfăț rar și o experiență autentică. Costă în jur de 35 de dolari, însă ar fi și păcat să nu-ți lași și pielea să se bucure de Amman.

Neapărat trebuie să încerci cât mai multe preparate tradiționale. În Amman, aromele dictează, astfel că ar fi și păcat să nu gustați humusul sau mansaful, mâncarea tradițională a Iordaniei.

Descoperă mai multe fotografii în galeria foto de mai sus.