Ionuț Nițulescu Știri 22.12.2022 23:33

Lockdown mai dur în Germania. Ce spun experții

Lockdown mai dur în Germania. Ce spun experții

Germania continuă lupta anti-Covid, iar astăzi a avut loc o întâlnire între Merkel și premierii de land. Experții nemți recomandă un lockdown mai dur. 

Unele publicații din Germania susțin că lockdown-ul va fi prelungit cel puțin până la mijlocul lunii februarie. Dar o să urmeze un lockdown mai dur decât cel în vigoare?

Experții avertiează asupra gravității situației

Deși numărul cazurilor de noi infectări cu COVID a scăzut mult, experții sunt îngrijorați de mutațiile pe care le-ar putea suferi virusul, care se răspândesc cu o viteză mai mare. De aceea, consideră experţii, contactele şi mobilitatea ar trebui restricţionate şi mai mult. Doar o prelungire a lockdown-ului în vigoare nu este de ajuns, sunt de părere aceștia.

Peste 11.000 de noi infectări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore și 989 de decese. În acest context, autoritățile iau în considerare mai multe scenarii.

Unul dintre ele se referă la interdicția deplasării pe timp de noapte, cu excepția situațiilor excepționale. În unele landuri această măsură este deja în vigoare. Totodată, autoritățile se gândesc la o strategie pentru a impulsiona angajații să lucreze mai mult de acasă pentru a reduce riscul de răspândire cu SARS-COV-2 la birou.

Citește și: O bătrânică de 90 de ani, prima persoană din lume care s-a vaccinat anti-COVID. Ce a declarat după

Măștile FFP2 ar putea deveni obligatorii

Măștile FFP2 ar putea fi obligatorii în mijloacele de transport în comun și în magazine, deoarece acestea oferă o protecție sporită. Această măsură ar putea fi introdusă în toată țara. Se discută dacă statul va putea oferi sprijin financiar cetățenilor pentru achiziționarea de măști.

Pe de altă parte, autoritățile nu iau încă în considerare o redeschidere a școlilor și grădinițelor. Se așteaptă că măsura învățământului online să fie prelungită. Grădiniţele oferă părinţilor doar în situaţii speciale posibilitatea de a avea grijă de copii pentru câteva ore. Măsura este aplicată, însă, diferit de la land la land.