Ioana Filipescu Vedete 28.09.2022 13:09

Lia Sinchevici: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Lia Sinchevici: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Lia Sinchevici este o basarabeancă de origine poloneză care a ales să trăiască pe pământuri românești. Este actriță, una apreciată și căreia i se întrevede un viitor frumos în această meserie. Ultima realizare, rolul în serialul de comedie Strada Speranței, unde apare alături de cunoscuți actori.

Actrița în vârstă de 32 de ani a absolvit, în 2014, Facultatea de Teatru, UNATC „I.L.Caragiale”, din București, la clasa Florin Zamfirescu. Este căsătorită și are o fetiță, Alexandra.

Lia Sinchevici biografie: vârstă, înălțime

Nume complet: Lia Sinchevici

Data nașterii: Rezina, Republica Moldova

Data nașterii: 24 octombrie 1989

Vârsta: 32 de ani

Înălțime: 1,74 m

Greutate: 58 de kg

Ce scrie în CV-ul Liei Sinchevici

Interesant este că Lia Sinchevici și-a făcut debutul reflectoarelor la o vârstă fragedă, doar 15 ani. Se întâmpla la o televiziune locală din Republica Moldova.

Cartea de vizită a actriței venite de peste Prut este impresionantă! A avut peste zece lungimetraje în care și-a jucat perfect rolurile. ”6,9 pe scara Richter”, ”Exodus to Shanghai”,  ”The Necessary Death of Charlie Countryman”, ”6 Bullets”, ”S-a furat mireasa”, ”Detalii” sunt câteva dintre filmele în care și-a făcut apariția.

În 2012, Lia s-a remarcat prin prezenţa în câteva pelicule, unde colegi de platou i-au fost nume grele ale filmului internațional. Într-unul dintre ele, “Six Bullets”, a jucat alături de Jean Claude Van Damme. În altul, “One in The Chamber”, blondina a filmat alături de Cuba Gooding Jr. şi Dolph Lundgren.

Lia Sinchevici a fost și model, înainte de a deveni actriță

Lia Sinchevici a terminat Jurnalismul + a fost model

Lia a început cu jurnalismul în adolescență, ca reporter și prezentator la televiziunea locală din Rezina, apoi a început Facultatea de Jurnalism. Așa avea să ajungă în București. În timpul facultății a lucrat, o perioadă, ca manechin. ”Am făcut reclame, am apărut în videoclipuri muzicale… Dar, deși aveam priză la cameră, nu mi-a plăcut: în urma acestor apariții eu, personal, m-am ales doar cu bullying și cu foarte mult stres. Și nici nu voiam să fiu doar o fată frumoasă, care apare prin reclame și dansează prin videoclipuri, fie ele chiar și cu foarte mult succes”, avea să dezvăluie Lia.

Iar traseul ei s-a dus adânc în cinematografie. Nu înainte ca Toni Grecu să o ia în echipa ”Serviciului Român de Comedie”, pe când era doar o actriță începătoare.

L-a întâlnit, apoi, pe regizorul Cristian Mungiu, care a sfătuit-o să facă actorie. S-a înscris la școala de actorie a lui Dragoș Bucur, apoi a dat la UNATC, facultate pe care avea s-o absolve. Au urmat filmele de lungmetraj.

Lia Sinchevici provine dintr-o famile de medici

Puțini știu că Lia Sinchevici provine dintr-o familie de medici, așa că nu e de mirare că, inițial, a dorit și ea o carieră în acest domeniu. A vrut să să devină chirurg, iar în acest sens a fost în Statele Unite ale Americii cu o bursă la o școală, unde a studiat o scurtă perioadă biologie avansată. N-a fost să fie, spiritul ei creativ fiind mai puternic, iar atracția către actorie s-a produs firesc.

A avut și susținere, din partea părinților Vladimir și Maria, care i-au și insuflat principiile după care se ghidează în viață. ”În cultura noastră suntem educate de mame să fim, la rândul nostru, mame iubitoare, soții grijulii, prietene fidele, femei model. Eu mi-am dorit mereu acest refugiu în familie. Am tendința, eu, Lia, să zbor în dorințele mele, visele mele, proiecțiile mele. Dar educația oferită de părinții mei mă ține ancorată în realitate”, s-a caracterizat Lia.

Lia Sinchevici este căsătorită și are o fetiță, Alexandra.