Gabriela Dinu Știri 26.06.2022 12:00

La ce oră sunt afișate rezultatele la Bacalaureat 2022 și unde se pot vedea notele

La ce oră sunt afișate rezultatele la Bacalaureat 2022 și unde se pot vedea notele

Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie 2022, a luat final cu ultima probă, cea de Limba Maternă. Absolvenţii claselor a XII-a, precum şi cei care nu au promovat examenul în anii anteriori din diverse motive, şi-au testat cunoştinţele în perioada aceasta.

Acum, aşteaptă nerăbdători rezultatele la BAC 2022, iar primele vor apărea pe data de 27 iunie. Este al doilea an la rând când rezultatele la examenele finale, atât Evaluarea Naţională, cât şi examenul de Bacalaureat, sunt afişate în mod anonim. Mai exact, elevii au primit un cod unic la prima probă de examen, cea de Limba şi literatura română, pe care îl pot introduce pe site-ul Ministerului Educaţiei, unde îşi pot verifica notele obţinute.

Când se afişează rezultatele la examenul de Bacalureat 2022: ora exactă

Acesta este modul prin care ministerul doreşte să le protejeze identitatea candidaţilor şi nu le vor mai fi afişate numele şi prenumele, ci doar acele coduri de identificare de care v-am explicat anterior. Astfel, procedura de afişare a rezultatelor este în felul următor: până la ora 12:00, pe data de 27 iunie, rezultatele vor fi publicate pe site-ul edu.ro, precum şi la avizierele liceelor unde elevii şi-au dat examenul. 12:00 este ora cea mai târzie de afişare, maximum, căci ele se pot afişa chiar şi mai devreme, iar asta depinde doar de Ministerul Educaţiei.

În acelaşi timp, elevii care nu vor fi mulţumiţi de notele obţinute şi mai vor o şansă de corectare pot depune contestaţii la sediul liceului unde au susţinut examenul. Acestea se depun în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, urmând să fie soluţionate în termen de două zile, până pe 29 iunie.

Citeşte şi:

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Edu.ro afișează notele la Capacitate! Verifică simplu și rapid AICI ONLINE
Rezultate pe județe și orașe Evaluarea Națională 2022. Verifică online ce note ai luat la Capacitate

Pe data de 30 iunie 2022 se vor afişa şi rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea din vară, iunie 2022, până în ora 12:00, în acelaşi mod anonim, pe edu.ro şi la avizierul liceelor.