Ioana Filipescu Vedete 24.11.2022 16:55

Irina Baiant: CV, varsta, biografie, concerte, surse de venit, familie

Irina Baiant: CV, varsta, biografie, concerte, surse de venit, familie

Irina Baianț este una dintre cele mai cunoscute soprane din România. Artista a cântat și pe cele mai importante scene din Franța, Belgia, Olanda, Anglia, Germania, Rusia și Turcia. Iar în urma succesului de care are parte, soprana avea să-i cânte chiar președintelui rus Vladimir Putin. Apoi, a stat la masă cu el.

A câștigat numeroase premii și distincții la unele dintre cele mai renumite concursuri din lume. Publicul din România l-a cucerit cu interpretarea în rolurile principale din Fantoma de la Operă și My Fair Lady, spectacolele de musical cu un uriaș succes, la Teatrul Național de Operetă Ion Dacian din București.

Irina Baianț biografie

Nume complet: Irina Baianț

Data nașterii: 9 februarie 1990

Locul nașterii: București

Vârsta: 32 de ani

Ce scrie în CV-ul Irinei Baianț

Irina Baianț a început să studieze pianul la vârsta de doar trei ani. A intrat la liceul de muzică „George Enescu”, unde a studiat pianul până în clasa a 11-a. Printr-o conjunctură ajungea, apoi, la canto clasic.

A urmat Conservatorul George Enescu, primul său mentor fiind profesoara Liliana Dumitrescu. Marele compozitor și dirijor Vladimir Cosma a remarcat talentul sopranei și i-a devenit, la rându-i, mentor.

Ca soprană avea să debuteze pe 4 noiembrie 2010, pe scena Teatrului de Operetă din București, în rolul Adelei din „Die Fledermaus”, Johann Strauss.

Și aparițiile au început să curgă. A urmat rolul Stasi din opera „Silvia” de Emerich Kalamann, acolo unde Irina Baianț a făcut performanță sub „bagheta” lui Stauróczky Balázs. A prins multe alte titluri de operetă, care aveau să o propulseze. Și… Debuta în operă, în Carmen, unde a interpretat memorabil rolul Micaelei. Premiile și distincțiile i-au revenit instantaneu, la cele mai importante și renumite concursuri din lume.

A fost prezentă la peste 60 de concursuri naționale și internaționale și a avut colaborări cu nume grele ale operei: Filarmonica din Berlin, Opera din Viena, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Balshoi Teatre din Moscova, Palatul Kremlin, Grand Rex Paris, Opera Națională din Istanbul, Munchen Stats Oper, Her Majesty\s Theatre Londra, Paladium theatre UK, Alte Oper Frankfurt și, bineînțeles, cu Scala.

A debutat, din 2015, în rolul titular feminin din Fantoma de la Opera- Christine Daae, în producția din România, aducându-i apoi o bursă de studii la Londra și debutul în Fantoma de la Operă, producția originală din West End.

Și în România a putut fi văzută, în rolul Elizei Doolittle din My Fair Lady. De asemenea, a colaborat cu artiști naționali și internaționali de renume, fiind invitată în festivaluri de Film și Musical, ambasade și evenimente de înalt protocol de-a lungul timpului.

Irina Baianț și-a găsit iubirea

Irina Baianț se despărțea, în urmă cu doi ani, de Doru Todoruț, de la Deepcentral, deși cei doi se logodiseră și plănuiau nunta. Ceva mai mult de un an a stat soprana singură, pentru că în cale i-a apărut un cunoscut medic stomatolog, cu apariții dese la Antena 1.

Este vorba de Alexandru Meroiu, invitat permanent al emisiunii MediCOOL.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Fane Vancică
Luis Gabriel
Ionuţ Cercel
Mugur Mihăescu