Gabriela Dinu Vedete 07.02.2023 17:47

Ionuţ Iftimoaie: CV, vârstă, înălțime, greutate, nume real, afaceri – Concurent Survivor 2023

Ionuţ Iftimoaie: CV, vârstă, înălțime, greutate, nume real, afaceri – Concurent Survivor 2023

Ionuţ Iftimoaie este un fost kickboxer român care îşi va testa limitele într-un alt tip de concurs. Nu mai urcă în ring, dar intră în jungla de la Survivor România.

Alături de alte 11 celebrităţi, acesta face parte din distribuţia show-ului care va începe în ianuarie la Pro TV. S-a născut pe 26 august 1978 la Comăneşti, în Bacău, şi este un familist convins. Cu numele de ring Ivan Drago, Ionuţ Iftimoaie este primul român care a câştigat vreodată un turneu de K1, care se organiza în Europa, în 2001.

Ionuţ Iftimoaie, campionul de la Survivor România 2023

A avut un palmares deosebit, a fost campion al Italiei la kickboxing, a câştigat K1 Bassano în 2001 şi 2002, a fost ales cel mai bun luptător din România trei ani la rând, din 2004 şi până în 2006. În cariera sa a învins nume grele din acest sport, precum Josip Bodrozic, Freddy Kemayo, Sergei Gur, Stephane Revellion sau Ivica Perkovic. S-a retras din activitate pe data de 6 august 2016, atunci când l-a învins pe Lorenzo Javier Jorge, cel care i-a bătut pe fraţii Stoica şi era supranumit călăul lor.

Peste 35.000 de oameni au fost prezenţi la meciul de retrage al lui Ionuţ Iftimoaie, unul dintre cei mai iubiţi sportivi români. Stilul său de luptă a fost unul spectaculos, din 56 de meciuri avute în acest sport la nivel profesionist, Ionuţ Iftimoaie a câştigat 47, iar 28 au fost chiar prin kncockout. O singură remiză a înregistrat în carieră şi doar 5 înfrângeri.

Detalii neştiute despre Ionuţ Iftimoaie: a fost cât pe aici să nu…existe

Ionut Iftimoaie poate părea o „bestie”, graţie înfăţişării sale, însă este cât se poate de blând. Este un familist convins şi cu fiecare ocazie pe care o are îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru că el există. A mărurisit recent, chiar de ziua lui de naştere, că mama sa a fost sfătuită să îl avorteze, atunci când era însărcinată cu el, dar credinţa în Dumnezeu a făcut-o să rişte, să îşi pună în pericol propria viaţă, ca să îl aducă pe lume pe el:

„După o sarcină în care doctorii, în mai multe rânduri, au sfătuit-o pe mama să avorteze (avortul era posibil doar cu semnatura tov. medic) pentru că ‘fătul este mort’. Mama, femeie cu credinţă în Dumnezeu, a mers înainte şi astăzi se împlinesc 13505 zile, 37 de ani de când mă bucur de VIAŢĂ! Nu a fost numai roz, a fost şi gri, şi mai ales foarte mult negru”, spunea Iftimoaie.

Ionuţ Iftimoaie şi-a pierdut tatăl

Atunci când vorbeşte despre viaţă, aşa cum reiese şi din declaraţiile sale anterioare, spune că nu a fost numai roz. A fost şi gri şi, de cele mai multe ori, pictată în negru. Unul dintre aceste momente a fost chiar pierderea tatălui său, o cumpănă teribilă în viaţa lui Ionuţ Iftimoaie, în prezent concurent la Survivor România, care şi-a vărsat durerea şi în online: „Mi-e greu să-i explic că te-ai dus într-o lume mai bună… Mi-e greu și mie să accept…dar trebuie…Odihnește-te în pace, TĂTICULE”, scria atunci Iftimoaie, cu lacrimi în ochi, pe pagina sa de Facebook.

Ochii îi joacă în lacrimi şi zâmbeşte larg atunci când se află alături de familia sa. Din 2006, este căsătorit cu Maria Iftimoaie, alături de care are trei copii. Mai are o fată de 23 de ani, dintr-o căsnicie anterioară. În 1998, atunci când se mutase în Italia, Iftimoaie a avut o relaţie în secret cu o cunoscută actriţă din ţara „cizmei”. Relaţia lor nu a rezistat, s-au despărţit, dar o au împreună pe Lisa, care îi este alături şi în prezent.

Cine este şi cu ce se ocupă soţia lui Ionuţ Iftimoaie?

După ce s-a lăsat de sport, a mai avut câteva apariţii în televiziune, însă de ceva timp s-a retras total din lumina reflectoarelor şi chiar de pe paginile de socializare: „ Am cel puțin trei ani de zile de când am dispărut din zona Instagram/ Facebook, pentru că am decis să mă dedic vieții reale, de zi cu zi. Viața virtuală îmi ocupa foarte mult timp și nu reușeam să fac față. Vedeam foarte multe lucruri care treceau pe lângă mine și atunci chiar ajunsesem la un moment dat că eram la un semafor și îmi era ciudă că s-a făcut verde, pentru că mai avem de trimis mesaje. Și atunci am zis că lucrurile trebuie să se schimbe și am renunțat la chestia asta și este foarte bine”.

Face bani din propriile afaceri, a construit un mall în oraşul Comăneşti, iar soţia sa, Maria, şi-a deschis propriul atelier de croitorie, tot în Comăneşti, acolo unde aceştia locuiesc în prezent.

Cel mai mare test pentru Ionuţ Iftimoaie, participarea la Survivor

Se gândeşte cu emoţii la participarea în Republica Dominicană, pentru că aşa cum mărturiseşte şi el, nu se compară cu experienţele pe care le simţea atunci când urca în ringul de box. Aici, testele sunt diferite, sunt despre supravieţuire, iar cea mai dură probă la care se va supune va fi aceea de a sta departe de propria familie:

„Lipsa de hrană, dorul de casă, depărtarea de țară. unt diferite față de provocările pe care le-am avut în ringul de box, de-a lungul celor 20 de ani de carieră sportivă. Lucrul care contează cel mai mult a fost și cel pe care l-am învățat în timpul carierei sportive a fost acela de a confunda viața din ring cu viața de zi cu zi. Sunt curios să descopăr dragonul din mine, omul care o să iasă la suprafață în față la atât de multe provocări”.

Date Biografice Ionuţ Iftimoaie: înălțime, greutate

Nume complet: Ionuţ Iftimoaie (Ivan Drago)
Data nașterii:
26 august 1978 (44 de ani)
Greutate: 102 kilograme
Locul Nașterii: Comăneşti, Bacău, România
Naționalitate: română
Înălțime: 1.87 m

La Survivor România, Ionuţ Iftimoaie va face parte din echipa Faimoşilor, alături de alte 11 celebrităţi: DOC, Gheboasă, Maria Constantin, Sebastian Dobrincu, Remus Boroiu, Jorge, Ştefania Stănilă, Bianca Patrichi, Ada Dumitru, Carmen Grebenişan şi Vica Blochina.