Gabriela Dinu Casa si Gradina 29.10.2023 19:52

Insecticid pentru flori de ghiveci: Protejează-ți plantele de interior

Insecticid pentru flori de ghiveci: Protejează-ți plantele de interior

Insecticidele pentru plantele de interior pot fi făcute şi acasă, din ingrediente naturale, totul pentru a vă scăpa frumoasele plante de ghiveci de dăunători.

Vă puteţi face la voi acasă propriul tratament pe bază de insecticid, realizat din ulei vegetal, în care să adăugaţi şi un săpun blând, fără parfum. Acesta va ucide insectele care vă supără plantele şi vă va scăpa de afide, acarieni sau trips.

Insecticid cu ulei vegetal şi săpun lichid

Reţeta conţine doar două ingrediente, iar modul de preparare este foarte simplu: amestecaţi o cană de ulei vegetal cu o lingură de săpun lichid. Acoperiţi amestecul şi amestecaţi bine, apoi puneţi două linguriţe din amestecul realizat într-un spray în care aţi pus în prealabil un litru de apă.

Un derivat al acestui amestec este cel al săpunului cu apă, în care trebuie să faceţi un amestec dintr-o linguriţă şi jumătate de săpun lichid şi un litru de apă, apoi aplicaţi pe plantele care consideraţi că au nevoie. Acesta se aplică doar seara sau dimineaţa devreme, niciodată în zilele însorite sau fierbinţi.

Insecticid din spray de ulei de neem

Unul dintre cele mai puternice şi naturale insecticide este cel pe baza uleuiul extras din semiinţele arborelui de neem. Acesta omoară insectele în toate stadiile lor de viaţă, adică şi când sunt doar larve, ouă sau chiar adulţi. Este un ingredient biodegradabil şi nu este toxic pentru animalele de companie. Se reăseşte în magazinele de grădinărit sau în pieţele cu produse naturale.

Acesta se utilizează ca amestec, format din două linguriţe de ulei, o linguriţă de săpun lichid fără parfum, blând şi un litru de apă. Se agită bine, apoi se aplică pe frunzele plantelor.

Unele produse de pe rafturile magazinelor pot fi prea scumpe pentru cei care au plante de interior sau pur şi simplu oamenii vor să îşi realizeze chiar ei propriul insecticid.

Pesticidele naturale vă ajută să scăpaţi de insectele dăunătoare şi făcute înc asă, din produse naturale, sunt sigure pentru a le utiliza atunci când este şi restul familiei în preajmă. Pentru că insectele dăunătoare vă pot transfora mini grădina de apartament sau din casă într-un adevărat dezastru este necesar să vă îngrijiţi cum trebuie de acestea.