Tudosie Andrei Știri 07.12.2023 14:22

Insecticid pentru căpușe în curte: Opțiuni eficiente și sigure

Insecticid pentru căpușe în curte: Opțiuni eficiente și sigure

O modalitate simplă și eficientă de a preveni infestarea cu căpușe în jurul casei este să menții curtea și perimetrul ei în stare bună de întreținere. O practică esențială constă în a tunde iarba în mod regulat, asigurând astfel un mediu mai puțin favorabil pentru căpușe.

Dacă utilizezi încălzire pe lemne, este important să te asiguri că lemnul este depozitat la o distanță adecvată față de casa ta. Aranjează-le în așa fel încât să nu ofere șoarecilor o oportunitate de a-și construi cuiburile. Este bine de știut că șoarecii pot atrage căpușele, motiv pentru care menținerea unui mediu neinvitat pentru aceștia poate contribui la reducerea riscului de infestare.

Un alt aspect important este tăierea periodică a pomilor și arbuștilor din curte. Prin această măsură, se limitează spațiile unde soarele nu poate ajunge și unde umiditatea este mai ridicată. Aceste zone întunecate și umede reprezintă locurile ideale pentru căpușe să se ascundă și să se dezvolte. Prin urmare, prin eliminarea acestor medii propice, poți reduce semnificativ riscul de infestare cu căpușe.

Opțiuni eficiente și sigure

Uleiul esențial de eucalipt

Adaugă 20 de picături într-un recipient conținând 120 de mililitri de apă. Amestecă cu atenție pentru a obține o soluție omogenă și aplică pe articolele vestimentare, încălțăminte și, de asemenea, pe piele. Această soluție se poate utiliza cu încredere și pe blănurile animalelor, constituind astfel o metodă eficientă de protecție împotriva insectelor sau altor potențiale neplăceri.

Usturoiul

În vederea pregătirii unui repelent eficient împotriva căpușelor, începe prin a decoji 3 căpățâni de usturoi, pe care ulterior să le toci sau să le pasezi printr-un blender. Pentru fiecare 30 de grame de usturoi tocat, adaugă 250 de mililitri de apă. Amestecul rezultat trebuie să fie introdus într-un recipient cu pulverizator. Apoi, aplică soluția obținută pe gazon, la intervale de 4 zile, pentru o perioadă de 7 săptămâni.

Lămâia

Pentru a crea un insecticid natural, începe prin a pregăti o soluție din 500 de mililitri de apă, în care adaugi două lămâi tăiate. Permite apei să ajungă la punctul de fierbere și las-o să fiarbă pentru o durată de 1-2 minute, ulterior continuând fierberea timp de o oră. După ce procesul de fierbere este complet, strecoară apa obținută și transfer-o într-un recipient dotat cu pulverizator.

Apoi, aplică cu încredere această soluție naturală în curte, asigurându-te că acoperi atât spațiile exterioare, cât și animalele de companie. De asemenea, poți utiliza cu siguranță această soluție și pe pielea ta pentru a oferi o protecție eficientă împotriva insectelor.