Gabriela Dinu Altceva 23.05.2023 11:46

Îngrijirea pielii cu ceai alb: Descoperiți secretul unei pieli sanatoase

Îngrijirea pielii cu ceai alb: Descoperiți secretul unei pieli sanatoase

Consumul de ceai alb are multiple beneficii pentru sănătatea pielii feţei, corpului şi a scalpului. Combinate cu alte plante, dar cu ceai alb la bază, acesta te va ajuta să-ţi menţii frumuseţea în orice perioadă a anului, îndeosebi în vremea anotimpului friguros, când pielea devine ternă şi uscată.

Ceaiul alb poate fi utilizat atât în diverşi compuşi cosmetici, cât şi ca atare, preprat şi infuzat şi aplicat local. Puteţi utiliza ceaiul alb ca toner facial, după ce îl răciţi, îl aplicaţi pe faţă cu ajutorul unei dischete demachiante, care va funcţiona exact ca un tone rşi vă va ajuta să eliminaţi acneea.

Cum să-ţi îngrijeşti faţa cu ceai alb?

Puteţi pune comprese cu ceai alb, în cazul în care tenul sau pielea prezintă diverse eczeme. Sau puteţi pune ceaiul preparat şi răcit într-un recipient dotat cu un pulverizator. Dacă doriţi şi aveţi în casă, puteţi adăuga şi câteva picături de ulei de levănţică.

Puteţi face inclusiv tratament facial cu aburi, pentru a vă curăţa faţa de impurităţi. Trebuie să puneţi într-un vas înalt trei căni cu apă la fiert, iar după ce apa va clocoti, puneţi două pliculeţe de ceai alb. Vă aplecaţi cu faţa peste oală şi vă înfăşuraţi capul într-un prospot. Staţi acolo timp de 5-10 minute, după care vă puteţi clăti faţa şi aplicaţi local o loţiune tonică.

Dacă aveţi tenul uscat, ceaiul alb poate acţiona ca un hidratant, dacă vă lipseşte strălucirea. Aplicaţi următoarea reţetă şi cu siguranţă veţi avea succes.

Reţeta pentru un ten hidratat pe bază de ceai alb

Combinaţi trei sferturi de ceaşcă de ulei de măsline cu o treime de ceaşcă de ulei de nucă de cocos, plus încă un sfert de ceaşcă de miere. Încălziţi bine amstecul, după care îl puneţi într-o cutie, pe care o lăsaţi la răcit până când conţinutul începe să se îngroaşe. Adăugaţi apoi un sfert de ceaşcă de ceai alb, gel de aloe, vitamina E un sfert de linguriţă şi cinci picături de levănţică. Amestecaţi totul şi apoi puteţi utiliza.