Ionuț Nițulescu Actualitate 22.01.2023 20:35

În România există pensionari care câştigă peste 78.000 de lei pe lună. Ministrul Muncii: „Această realitate nu mai poate să continue”

În România există pensionari care câştigă peste 78.000 de lei pe lună. Ministrul Muncii:

Cea mai mare pensie încasată în România depășește 78.000 de lei, în timp ce 900.000 de români au venituri de 800 de lei pe lună. Ministrul Muncii a declarat că aceste inegalități din sistemul de pensii trebuie să dispară.

Invitată la Digi24, Raluca Turcan a declarat că fostul angajat din sistemul juridic ar fi trebuit să încaseze lunar 5.205, dacă pensia s-ar fi calculat pe baza contributivității, nicidecum 78.634 de lei ca în prezent.

Raluca Turcan: „Această realitate nu mai poate să continue”

Aceasta a explicat și de ce se întâmplă acest lucru. Diferenţa dintre cuantumul care ar fi trebuit calculat pe baza contributivităţii şi pensia pe care o primeşte această persoană o reprezintă beneficii pe legi speciale, despre care susţine că sunt făcute în Parlament de către PS. Drept urmare, 9.600 de persoane primesc pensii care sunt de zeci sau chiar sute mai mari decât pensia minimă sau cea medie.

Aceasta a subliniat că își dorește ca în mandatul său să dispară aceste inegalități uriașe din sistemul de pensii.

„Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, a declarat Raluca Turcan.

În România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună. Ministrul Muncii:

Citește și: Carantină prelungită pentru acești români! Raed Arafat a semnat ordinul

900.000 de români trăiesc lunar cu 800 de lei

Ministrul Muncii a mai precizat că 900.000 de români trăiesc lunar cu 800 de lei și că se lucrează la a readuce echitatea în societatea românească.

„Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul şi sunt oameni care mor şi speră totuşi să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească. Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment”, a mai spus ministrul Muncii.

În cadrul aceluiași interviu, Raluca Turcan a anunțat că Guvernul urmează să decidă dacă salariul minim va crește cu minim cu 3,1%, ceea ce înseamnă o majorare cu 70 de lei brut.