Ionuț Nițulescu Actualitate 28.04.2021 12:19

Imagini șocante surprinse într-un cimitir: „Interzis cardiacilor!”

Imagini șocante surprinse într-un cimitir:

O femeie și un copil au fost surprinși într-un cimitir dintr-un sat din Teleorman, la furat. Totul s-a întâmplat la miezul nopții, iar cei doi au fost filmați plecând cu sacii plini.

Întâmplarea a avut loc în satul Mavrodin, unde camerele de surpaveghere de la cimitir au surprins un gest revoltător.

Imagini șocante într-un cimitir

Cei doi au fost prinși la furat de flori de pe morminte, pe care mai apoi cel mai probabil le vindeau la colțul străzii. Totul se întâmplă la miezul nopții, iar cei doi par deja obișnuiți cu acest lucru, căci au deja o tehnică.

În imagini se vede cum cei doi caută cu atenție florile aduse de rude la mormintele celor dragi și le aleg pe cele mai frumoase. La un moment dat cei doi se despart, probabil pentru a fi mai eficienți.

Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu, a publicat filmarea pe pagina de Facebook, alături de următoarea descriere:
„Hoții de flori din cimitir… Interzis cardiacilor! Viața bate filmu’!” Găsiți AICI imaginile

Citește și: Doliu în învățământ! Roxana Dobrițoiu, cancelarul general al Universității din Târgu Jiu, a murit la 43 de ani

Imaginile au stârnit un val de revoltă pe internet, iar oamenii au împărătățit experiențe similare. „Și mai vrem o țară ca afară?! Se rup braduții din parcuri, se rupe bancutele, se fură florile din cimitire…”, „Incredibil așa ceva”, „Urât. La muncăm nu la furat”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Alții sunt convinși că sărăcia îi împinge pe oameni să apeleze la astfel de gesturi extreme: „Eu cred că acest lucru se întâmplă din cauza unei situații critice în care se află acești oameni. Sărăcia”.

Bujori furați dintr-o rezervație naturală

Tot în Teleorman, hoții au dat lovitura și într-o rezervație naturală de bujori. Deși sunt ocrotiți prin lege, oamenii au furat ca-n codru. Pe Facebook a apărut o filmare cu mai multe persoane care au furat bujori româneşti, din Rezevația naturală Pădurea Troianu.

Pe imaginile video se văd cum mai multe persoane se grăbesc să urce într-o mașină cu sacoșele pline de bujori:

„Având în vedere imaginile video apărute în spațiul public, în care se observă mai multe persoane care par a transporta plante despre care există suspiciunea că sunt bujori românești, din Rezevația naturală Pădurea Troianu, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 51 alin 1 lit d), raportat la art. 33 alin 1 lit a) din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Daniela Păşu.