Gabriela Dinu Știri 29.12.2022 08:06

Imagini de poveste. Iată cele mai frumoase conace din România. Galerie FOTO

Ai văzut tot timpul la TV filme cu prinţi şi prinţese în castele sau conace, dar nu ai avut niciodată ocazia să dormi în unul? Ei bine, îţi prezentăm o selecţie de cele mai frumoase conace din România, unde te poţi relaxa oricând. Există posibilitatea de cazare, au restaurante cu mâncare delicioasă, iar totul este tradiţional românesc.

Împânzite pe tot teritoriul ţării, nu ai cum să nu găseşti un conac aproape de zona ta, sau poate adori plimbările şi îl vei putea alege pe cel mai îndepărtat, dintr-o zonă în care poate nu ai fost niciodată.

Care sunt cele mai frumoase conace din România, unde te poţi caza

În Chitorani, Prahova, se află conacul Timiş, considerat unul dintre cele mai frumoase aşezări de acest gen. Arhitectura conacului neoromânesc poartă semnătura unui fost elev al renumitului Ion Mincu şi poate fi vizitat oricând. La Casa Timiş veţi găsi mereu cadrul de basm la restaurentele şi terasele din complex, iar priveliştea de acolo vă va încânta cu siguranţă. Are o capacitate de 26 de persoane iar la terase sau restaurente se pot găzdui inclusiv evenimente. Aşa că dacă ai visat o nuntă de poveste, ca în filme, cu siguranţă o poţi face aici.

Casa Timiş din Prahova
Casa Timiş din Prahova

Castelul din Micloşoara, Transilvania, are mai multe clădiri de patrimoniu unde vă puteţi caza. Inclusiv în camera Prinţului Charles, din conacul Contelui Kalnoky. În cadrul acestui complex de vis puteţi face diverse activităţi tradiţionale româneşti, cum ar fi plimbările călare sau cu trăsura, ori vizite la ateliere de meşteşug şi altele. Are capacitate totală de 20 de persoane şi facilităţi unice precum saună, masaj, piscină, diverse trasee turistice.

Castelul din Micloşoara
Castelul din Micloşoara

Conacul Polizu din Moldova este perfect pentru o escapadă romantică alături de persoana iubită. Are o capacitate de 36 de persoane, în camere de 2-4 şi o grădină spectaculoasă perfectă pentru plimbări nocturne sau evenimente memorabile.

Conacul Polizu, Moldova
Conacul Polizu, Moldova

Conacul Grigorescu a fost achiziţionat în 2011 de o firmă privată care s-a ocupat de administrarea domeniului. Locaţia nu este una foarte cunoscută şi este perfectă pentru cei care caută intimitatea. Se află în Răteşti, Buzău, şi are o capacitate de 10 persoane.

Conacul Grigorescu
Conacul Grigorescu

Conacul Secuiesc din Colţeşti este o adevărată oază de linişte, relaxare pentru trup şi suflet. Cei care vor experienţe magice aici pot veni, pentru că le vor avea din plin.

Priveliştea spectaculoasă de la Conacul Secuiesc din Colţeşti
Priveliştea spectaculoasă de la Conacul Secuiesc din Colţeşti

Are o capacitate de 60 de persoane, iar priveliştea din camere este de-a dreptul spectaculoasă.